Poslanik Karić posetio Kulenijadu

0
2232

Proteklog vikenda u Erdeviku održana je 15.-a, „Sremska kulenijada“ koju je posetio narodni poslanik Dragomir J. Karić sa svojim saradnicima. Manifestaciju tradicionalno organizuje Privredna komora Srema. „Sremska kulenijada“ promoviše i slavi najvredniji i najatraktivniji proizvod od svinjskog mesa – kulen. To je takmičenje fizičkih i pravnih lica u tradicionalnoj proizvodnji kulena u prirodnom i veštačkom omotaču, sa bogatom ponudom crvenih i belih vina i celodnevnim kulturno-umetničkim programom.

Domaćini poslanika Karića bili su predsednik sremskog okruga Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Danijel Čović , član OO PSS-BK Sremska Mitrovica Zoran Kričković i član IO GO PSS-BK Miodrag Marković.

U društvu stranačkog rukovodstva sremskog okruga poslanik Karić obišao je kulenijadu, razgovarao sa izlagačima i razmatrao mogućnosti plasmana njihove robe na tržište zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Tradicija proizvodnje kulena u Sremu duga je skoro tri veka. Kulen se pravi u svakoj dobroj sremkoj kući i to isključivo od svinjskog mesa prve kategorije, soli i crvene domaće paprike. Proizvodi se od pamtiveka na isti način a tajna dobrog kulena je umešnost majstora kulenara da odredi pravu meru.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime