Посланик Карић на Жупској берби (фото/видео)

0
2110


„Жупа је увек рађала сунце, носила нови дан“, слоган је 52. Жупске бербе, која је одржана у Александровцу. Поводом жупске бербе по традицији предсаедник опстине Александровац др Југослав Стајковац организовао је пријем.

На пријему су били гости из политичког, културног и јавног живота целе Србије као и угледне званице из окружења. У пратњи шефа дипломатске мисије Казахстана у Србији Ануара Калкаманова у Александровац је дошао и народни посланик Драгомир Ј. Карић. Карић у Жупу долази традиционално како би подржао породичне винарије овога краја и пожелео успеха у раду.

Присутнима се обратио председник општине пожелевши им добродошлицу. Након пријема гости су обишли и винску улицу где су се срели са многобројним произвођача вина, који су, сваки на свој начин, тврдили да је њихово вино најквалитетније а оно што их је највише обрадовало било је то да су виноградари задовољни овогодишњим квалитетом и приносом грожђа.

И ове године по традицији није изостало ни точење вина из јединствене атракције у свету фонтане вина, које се и ове године у неограниченим количинама точило за посетиоце манифестације.

Потом су гости обишли музеј винарства и виноградарства где су упознати са дугом традицијом постојања жупског виногорја. Иначе музеј винарства и виноградарства је такође јединствен у Србији и на најбољи начин представља вишевековну традицију винарења и виноградаредња. Ту је прича о томе како се некад производило а и о најсавременијој прозводњи и познатим личностима који су у свему томе дали свој доприниос.

Жупску бербу током неколико дана посети на десетине хиљада гостију.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име