Poslanik Karić na Župskoj berbi (foto/video)

0
1874


„Župa je uvek rađala sunce, nosila novi dan“, slogan je 52. Župske berbe, koja je održana u Aleksandrovcu. Povodom župske berbe po tradiciji predsaednik opstine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac organizovao je prijem.

Na prijemu su bili gosti iz političkog, kulturnog i javnog života cele Srbije kao i ugledne zvanice iz okruženja. U pratnji šefa diplomatske misije Kazahstana u Srbiji Anuara Kalkamanova u Aleksandrovac je došao i narodni poslanik Dragomir J. Karić. Karić u Župu dolazi tradicionalno kako bi podržao porodične vinarije ovoga kraja i poželeo uspeha u radu.

Prisutnima se obratio predsednik opštine poželevši im dobrodošlicu. Nakon prijema gosti su obišli i vinsku ulicu gde su se sreli sa mnogobrojnim proizvođača vina, koji su, svaki na svoj način, tvrdili da je njihovo vino najkvalitetnije a ono što ih je najviše obradovalo bilo je to da su vinogradari zadovoljni ovogodišnjim kvalitetom i prinosom grožđa.

I ove godine po tradiciji nije izostalo ni točenje vina iz jedinstvene atrakcije u svetu fontane vina, koje se i ove godine u neograničenim količinama točilo za posetioce manifestacije.

Potom su gosti obišli muzej vinarstva i vinogradarstva gde su upoznati sa dugom tradicijom postojanja župskog vinogorja. Inače muzej vinarstva i vinogradarstva je takođe jedinstven u Srbiji i na najbolji način predstavlja viševekovnu tradiciju vinarenja i vinogradarednja. Tu je priča o tome kako se nekad proizvodilo a i o najsavremenijoj prozvodnji i poznatim ličnostima koji su u svemu tome dali svoj doprinios.

Župsku berbu tokom nekoliko dana poseti na desetine hiljada gostiju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime