Посланик Карић на Божић у Пећкој патријаршији / фото-видео

0
2104


Празник христовог рођења свечано је прослављен и у великој црквеној лаври, престоници српске цркве и српског народа – Пећкој патријаршији. Божићну литургију, уз сестринство манастира, служио је отац Слободан из пећке Митрополије. Поред народног посланика Драгомира Ј. Карића паљењу бадњака И божићној литургији присуствовали су Срби из пећких околних села.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић своју посету Космету започео је на Бадњи дан обиласком српске цркве у Ђаковици, затим манастира Високи Дечани, да би пред почетак церемоније паљења бадњака стигао на литургију у Пећку патријаршију.

“Срећан сам што се и ове године окупило пуно света, нашег српског народа који је дошао из околних села. Догађај којем приствујем у предвечерје доласка најрадоснијег хришћанског празника је свечан”, навео је Карић. Предбожићну литургију у Пећкој патријаршији служио је отац Слободан уз саслужење сестринства манастира, на челу са мати Февронијом и мати Харитином. “Радостан сам што ми је припала част да понесем барјак током литије и опхода око манастирског здања. Свим православним хришћанима Божић честитам речима: Мир Божји, Христос се роди!”, закључио је посланик Карић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име