Poslanik Dragomir J. Karić poručio: Svetla budućnost za narod Kazahstana!

0
2399

Narodni poslanik Dragomir J. Karić uputio je podršku narodu Kazahstana i predsedniku Kasimu-Žomartu Tokajevu da istraju u društvenim, ekonomskim i političkim reformama, nakon što se Tokajev obratio naciji predstavivši strategiju razvoja države „Kazahstan u novoj realnosti: vreme akcije“.

Sagledavajući glavne aspekte predsednikovog govora, Karić je izneo svoje viđenje predstavljenih planova analizirajući njihovo sprovođenje kroz prizmu specifičnosti vremena u kojem živimo.

– Za mene, dugogodišnjeg prijatelja Kazahstana i osobu koju sa ovom zemljom povezuju decenije saradnje, prijateljstva i iskrenih ljudskih odnosa, svaka nova predsednikova poruka primer je jasnog, profesionalnog pristupa i doslednosti u rešavanju strateških zadataka sa kojima se suočavaju država, njeno rukovodstvo i svi građani – naveo je Karić, veoma aktivan član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije i prvi počasni konzul Kazahstana u Kanadi nakon njenog osamostaljenja od SSSR.

Karić je istakao da je predsednik Tokajev „u svom obraćanju jasno stavio do znanja da će samo nastavak reformi u svim sferama omogućiti zemlji da samopouzdano ide napred, uprkos izazovima našeg vremena“.

– Postavljeni su orijentiri – pristojan život građana, zaštita njihovih prava, jačanje vladavine zakona, jačanje borbe protiv korupcije. Predstavljen je jasan plan akcije. Predsednik Kazahstana odredio je novi ekonomski kurs, koji će biti izgrađen na osnovu konkurentskih prednosti i stvarnih mogućnosti zemlje. Predlažu se posebni novi mehanizmi i alati za poboljšanje efikasnosti rada u gotovo svim ključnim oblastima privrede, pre svega u industriji, poljoprivredi, transportu i logistici, obezbeđujući uravnotežen teritorijalni razvoj zemlje. Istovremeno, digitalizacija treba da postane ključni instrument za postizanje nacionalne konkurentnosti – poručio je između ostalog narodni poslanik, akademik i doktor filozofije Dragomir J. Karić u svom analitičkom osvrtu na poruke predsednika Kasima-Žomarta Tokajeva upućene narodu Kazahstana.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime