Посланик Драгомир Ј. Карић поручио: Светла будућност за народ Казахстана!

0
2395

Народни посланик Драгомир Ј. Карић упутио је подршку народу Казахстана и председнику Касиму-Жомарту Токајеву да истрају у друштвеним, економским и политичким реформама, након што се Токајев обратио нацији представивши стратегију развоја државе „Казахстан у новој реалности: време акције“.

Сагледавајући главне аспекте председниковог говора, Карић је изнео своје виђење представљених планова анализирајући њихово спровођење кроз призму специфичности времена у којем живимо.

– За мене, дугогодишњег пријатеља Казахстана и особу коју са овом земљом повезују деценије сарадње, пријатељства и искрених људских односа, свака нова председникова порука пример је јасног, професионалног приступа и доследности у решавању стратешких задатака са којима се суочавају држава, њено руководство и сви грађани – навео је Карић, веома активан члан Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије и први почасни конзул Казахстана у Канади након њеног осамостаљења од СССР.

Карић је истакао да је председник Токајев „у свом обраћању јасно ставио до знања да ће само наставак реформи у свим сферама омогућити земљи да самопоуздано иде напред, упркос изазовима нашег времена“.

– Постављени су оријентири – пристојан живот грађана, заштита њихових права, јачање владавине закона, јачање борбе против корупције. Представљен је јасан план акције. Председник Казахстана одредио је нови економски курс, који ће бити изграђен на основу конкурентских предности и стварних могућности земље. Предлажу се посебни нови механизми и алати за побољшање ефикасности рада у готово свим кључним областима привреде, пре свега у индустрији, пољопривреди, транспорту и логистици, обезбеђујући уравнотежен територијални развој земље. Истовремено, дигитализација треба да постане кључни инструмент за постизање националне конкурентности – поручио је између осталог народни посланик, академик и доктор филозофије Драгомир Ј. Карић у свом аналитичком осврту на поруке председника Касима-Жомарта Токајева упућене народу Казахстана.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име