Poslanici Srbije i Srpske Karić i Banjac dogovorili saradnju *VIDEO

0
2086

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba Darko Banjac razgovarali su danas u Banjaluci sa poslanikom Narodne skupštine Republike Srbije Dragomirom Karićem. Na sastanku je bilo reči o integracijama srpskog duhovnog, nacionalnog i privrednog prostora.

– Dogovorili smo se da radimo na formiranju grupe prijateljstva parlamenata Srpske i Srbije, kako bi bile unapređene duhovne veze srpskog naroda, ali i privredna saradnja dve države – rekao je Stevandić nakon sastanka.

Karić, koji je počasni konzul Belorusije, izjavio je da je zadovoljan sastankom, te napomenuo da narodna diplomatija ne bi trebalo da bude zapostavljena.

Govoreći o mogućnostima privrednog razvoja, istakao je da Belorusija ima veoma značajnu ulogu u Evroazijskoj ekonomskoj uniji i da će pozvati investitore iz Evroazijske ekonomske unije da ulažu u Republiku Srpsku.

Podsećajući da Srbija ima izuzetno dobru saradnju sa Rusijom i Kinom, Karić je istakao i dobru ekonomsku saradnju sa Arapima, koji su mnogo uložili u projekte u Srbiji i koji nameravaju da i sa Republikom Srpskom postignu određene ekonomske sporazume.

– Biću izuzetno srećan i zadovoljan da biznismene pozovem da ulažu u Republiku Srpsku i BiH – poručio je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime