Посета делегације алжирског Парламента Народној скупштини Србије СРБИЈА И АЛЖИР СУ БРАТСКЕ ЗЕМЉЕ, ПРИВРЕДНА И ЕКОНОМСКА САРАДЊА ОЈАЧАЋЕ ОДНОСЕ

0
2969

Дводневну посету делегације Парламента Алжира Народној скупштини Србије обележели су сусрети са потпредседником Народне скупштине Верољубом Арсићем, члановима Одбора за спољне послове, члановима Посланичке групе пријатељства са Алжиром, члановима Фокус групе за Циљеве одрживог развоја и представницама Женске парламнтарне мреже.

На састанцима су изнети конкретни предлози за продубљивање и успостављање још јачих односа између две земље чије пријатељство датира дубоко у прошлост.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић је подсетио на блискост и узајамну помоћ два народа у време Првог светског рата када су многи српски војници послати у Алжир на опоравак након страшне Албанске голготе, као и на време када је Алжир с краја педестих и почетком шездесетих година прошлог века стицао независност и када је од тадашње Југославије имао велику подршку. Карић је нагласио да добре односе између Србије и Алжира не може нико да помути и указао да посебну пажњу треба посветити оснаживању привредне и економске сарадње. Додао је да српски народ изузетно поштује народ Алжира, те да председник Александар Вучић својом државничком политиком умногоме доприноси да повезаност две земље буде на виском нивоу.

Наура Џафар, чланица Сената, која је са колегом Бенабрином Насером копредседник делагиције Алжира, казала је да су дошли у посету братској земљи и да су као представници народа са члановима српског парламента разговарали о будућој сарадњи у различитим областима почев од економије, политике и културе па до социјалних тема. Посебно је истакла да им је боравак овде омогућио да се упознају с напретком који је Србија остварила последњих година.

Амбасадор Алжира Абделхамид Шебшуб недавно је поновио да његова држава остаје при ставу да не признаје самопрокламовану државу Косово. Он је у Скупштини Србије након састанка делагације Парламента Алжира са српским колегама рекао да ће обе стране настојати да допринесу да се изграде још чвршћи односи на новим принципима нарочито након промена које су се десиле у обе земље и да је жеља да се многи уговори о сарадњи обнове уз увођење новина и то све у корист српског и алжирског народа. Прецизирао је да ће до краја године да се одржи састанак мешовитих комисија две владе и ће он допринети да се ојача сарадња на свим нивоима.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име