Породици Карић после 13 година уручена плакета почасних грађана Ћуприје *ФОТО/ВИДЕО

0
2609


После 13 година од доношења одлуке, породици Карић је у уторак, 13. октобра 2015. године, на свечаној академији поводом Дана Општине , уручена Плакета почасни грађанин Ћуприје и кључ града. Плакету и кључ је примио члан те породице, народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Захваливши председнику Општине Нинославу Ерићу, Карић је рекао да су грађани Ћуприје добили не само новог суграђанина него и свог првог посланика у Скупштини Србије.

– Изградивши Високу медицинску школу после НАТО бомбардовања, кроз рад Карић Фондације, породица Карић, дала је свој велики допринос граду Ћуприји. Учинићемо додатне напоре да Ћуприја постане Универзитетски град јер становници овог дела Србије, који гравитирају ка Ћуприји, то заслужују. Ћуприја се развија у правцу образовања, туризма, пољопривреде, тако да је породици Карић драго да буде део тог развоја. Ћуприја од данас има народног посланика и то ћу рећи првом приликом за скупштинском говорницом, закључио је Карић.

Одлуком СО Ћуприја 20. јуна 2002. године у знак захвалности чланови породице Карић: Сретен, Драгомир, Зоран, Богољуб и Оливера Карић проглашени су почасним грађанима ове општине.

На истој свечаној академији, признање почасни грађанин Ћуприје уручено је и државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу и директору Дирекције за имовину Јовану Воркапићу. Највише октобарско признање Спомен плакета уручена је академику проф. Хаџи Милутину Стојковићу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име