Porodica Karić dodelila Orden Alekseju Puškovu (foto/video)

0
2001

Narodni poslanik Dragomir J. Karić u ime porodice Karić uručio je ordene predsedniku Odbora za inostrane poslove Državne Dume Saveta Ruske Federacije doktoru Alekseju Konstantinoviču Puškovu i njegovoj zamenici Svetlani Sergejevnoj Žurovoj.

U obrazloženju se navodi da je Orden Puškovu dodeljen zbog jačanja prijateljstva i saradnje između srpskog i ruskog naroda, dok je Žurovoj, koja je takođe i višestruki osvajač olimpijskih medalja, Orden dodeljen za vrhunske rezultate u sportu.

„Zahvaljujem porodici Karić na Ordenu. To je svojevrsni avans, jer smatram da Rusija može mnogo više da učini za Srbiju, a verujem i znam da će u budućnosti činiti i više. Volim bratski srpski narod!“, rekao je Puškov primajući ovo priznanje.

IMG_0218Narodni poslanik Dragomir j. Karić tokom uručenja imao je kratku molbu za Puškova.

„Molim Vas da nam pomognete oko Srebrenice. Pridružujem se apelu predsednika Tomislava Nikolića i naporima premijera Aleksandra Vučića da Rusija iskoristi svoju poziciju u SB UN i uloži veto na, za Srbiju više nego pogubnu rezoluciju o Srebrenici, čije bi izglasavanje nanelo nesagledive posledice“, rekao je Karić.

IMG_0190

Kada je u pitanju Srbija, zasluge Puškova u Savetu Evrope nemerljive su. O njima svedoči predsednica naše delegacije pri toj instituciji Aleksandra Đurović, koja potvrđuje da je Puškov mnogo učinio za Srbiju dok Rusija nije suspendovana iz SE.

Ceremoniji uručenja ordena prisustvovao je i ruski ambasador Aleksandar Vasiljevič Čepurin.

IMG_0207

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime