Породица Карић доделила Орден Алексеју Пушкову (фото/видео)

0
1988

Народни посланик Драгомир Ј. Карић у име породице Карић уручио је ордене председнику Одбора за иностране послове Државне Думе Савета Руске Федерације доктору Алексеју Константиновичу Пушкову и његовој заменици Светлани Сергејевној Журовој.

У образложењу се наводи да је Орден Пушкову додељен због јачања пријатељства и сарадње између српског и руског народа, док је Журовој, која је такође и вишеструки освајач олимпијских медаља, Орден додељен за врхунске резултате у спорту.

„Захваљујем породици Карић на Ордену. То је својеврсни аванс, јер сматрам да Русија може много више да учини за Србију, а верујем и знам да ће у будућности чинити и више. Волим братски српски народ!“, рекао је Пушков примајући ово признање.

IMG_0218Народни посланик Драгомир ј. Карић током уручења имао је кратку молбу за Пушкова.

„Молим Вас да нам помогнете око Сребренице. Придружујем се апелу председника Томислава Николића и напорима премијера Александра Вучића да Русија искористи своју позицију у СБ УН и уложи вето на, за Србију више него погубну резолуцију о Сребреници, чије би изгласавање нанело несагледиве последице“, рекао је Карић.

IMG_0190

Када је у питању Србија, заслуге Пушкова у Савету Европе немерљиве су. О њима сведочи председница наше делегације при тој институцији Александра Ђуровић, која потврђује да је Пушков много учинио за Србију док Русија није суспендована из СЕ.

Церемонији уручења ордена присуствовао је и руски амбасадор Александар Васиљевич Чепурин.

IMG_0207

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име