Покрет Снага Србије о актуелним дешавањима: Наш циљ је сигурна будућност свих грађана

0
2978

Кључна је идеја и визија коју Покрет Снага Србије истиче да Србија мора да ради, гради и рађа да би могла да створи боље, богатије и срећније друштво, нагласио је др Тихомир Симић, потпредседник Покрета

Чланови најужег руководства Покрета Снага Србије разговарали су са председницима градских и општинских одбора ПСС како би резултате недавно одржаних избора упоредили са постизборним дешавањима у локалним самоуправама, пренели прецизне смернице за даљи рад и изразили очекивања која би требало испунити у наредном периоду.

Због актуелне епидемиолошке ситуације са корона вирусом и поштовања прописаних мера заштите одржана су два састанка на којима је председница Извршног одбора Главног одбора Перса Мињовић изнела анализу онога што је урађено и остварено и предочила задатке који су постављени.

Присутнима се обратио и потпредседник ПСС и народни посланик Момир Стојилковић истакавши задовољство постигнутим како на локалним тако и на парламентарним изборима, додавши да ће са посланицима Драгомиром Ј. Карићем, Оливером Недељковић и др Марком Богдановиће у Народној скупштини заступати интересе свих грађана Србије и да ће се трудити да јавност буде упозната са свим оним што мори становнике појединих општина али и са успесима који се се остварују.

Потпредседник ПСС др Тихомир Симић је нагласио је да је најважније обратити пажњу на проблеме који муче људе на локалу и да је неопходно урадити све да се они реше, почевши од отварања радних места и уређења квалитетне путне инфраструктуре, јер оснаживањем општина и сама држава постаје ефикаснија.

– Циљ овог састанка је био крајње прагматичан – да се што је могуће пре и квалитетније форматизују програмске платформе на којима ће се у јединству са коалиционим партнерима извршити сви задаци и послови који у великом обиму стоје испред нас и који имају најважнији значај за будућност свих грађана – подвукао је др Симић.

Он је додао да је, имајући у виду озбиљност целокупне наше и међународне ситуације, као и одржавање регионалног мира и стабилности, један од најважнијих задатак решавање питања односа Приштине према Београду и обратно и да ће на томе Покрет Снага Србије активно радити и сарађивати.

– Оно што је најбитније је суштинска добробит свих грађана. Закључили смо да без обзира на оно што представљају и национална политика и регионални односи све то пада у воду ако немамо задовољног грађанина који је сигуран у своју будућност и перспективу, као и перспективу своје породице. Покрет Снага Србије је још 2004. године истакао да Србија мора да ради, гради и рађа да би могла да створи боље, богатије и срећније друштво! Неопходно је да будемо присутни у решавању локалних проблема који муче грађане који живе у тим месним заједницама или општинама. Према томе, ширина захвата решавања одређених проблема нама је дата првенствено на оном нивоу где требамо да грађане учинимо срећнијима, бољима и заштићенијима, а истовремено да тим радом учинимо да Србија, као република која је сигурно у овом региону лидер и која представља гравитациону тачку за решавање свега онога што представља будућност југоистока Европе, буде снажна, стабилна и потпуно као таква препозната и у окружењу – нагласио је др Тихомир Симић.

Састанку су присуствовали и потпредседници Покрета Снага Србије Вера Чабаркапа и Милорад Пањевић, као и потпредседник ИО ГО ПСС Звонко Илинчић, који су такође изнели своја запажања у складу са актуелном ситуацијом.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име