Pobeda istine i pravde: Bogoljub Karić persona grata (KOLUMNA)

0
2072

Lider Pokreta snaga Srbije – BK (PSS-BK) i jedan od pionira krupnog biznisa Bogoljub Karić je odlukom suda i tužilaštva oslobođen svih optužnica. Politički progon je okončan. Sada može slobodno da se vrati u Srbiju.

Bogoljub Karić je više od deset godina trpeo ogroman politički pritisak vlasti DOS-ovske provenijencije koje su mu onemogućavale odbranu sa slobode.

Iz montiranog političkog procesa proizašla je besomučna pljačka imovine koja je u vlasništvu Bogoljuba Karića i njegove porodice. Plaćena je visoka cena zloupotrebe pravnih institucija od strane političkih oligarhija, ali je na kraju pobedila pravda. Srbija je izgubila deset godina mogućnosti da Bogoljub Karić razvija nacionalnu ekonomiju, da srpsku privredu obogati velikim poslovima sa Ruskom Federacijom, Belorusijom, Kazahstanom i drugim državama.

Ne treba zaboraviti da je upravo Bogub Karić bio među prvim ekonomskim lobistima povezivanja naših poslovnih ljudi sa biznismenima iz Albanije i sa Kosova i Metohije. Njegovo odsustvo iz Srbije u velikoj meri je uticalo na nepovoljan privredni status Srba na Kosovu i Metohiji. Bogoljub Karić je kažnjen zbog svog učešća na političkoj pozornici Srbije, gde je na predsedničkim izborimo 2004. godine pokazao da i u političkom životu zna da napravi zavidan rezultat. Bogoljubov politički i ekonomski program od 2012. godine postaje deo reformskog puta vladajuće Srpske napredne stranke. Upravo zbog toga je PSS-BK postala partner SNS.

Bogoljub Karić se vraća u Srbiju ne samo kao slobodan građanin, već i kao veoma cenjen i uspešan biznismen, koji je uspeo da zahvaljujući svojoj porodici i saradnicima razvije velike poslove na ruskom i drugim tržištima. Bogoljub dolazi u Srbiju kao moralni pobednik jedne velike hajke i “prljave igre“ koja je bitno unazadila privrednu scenu Srbije.

Tokom proteklih godina Bogoljub Karić je postao simbol bunta, ali i “spiritus movens“ svima koji su u njemu prepoznali zdravu energiju da zaživi ideja ekonomskog patriotizma u Srbiji. Tragom njegove nepokolebljive borbe za istinu i pravdu, još 2006. godine aktiviran je blog “Bunt Bogoljub“, koji je 2011. godine prerastao u blog “Bogoljub Snaga Srbije“, sa više od dve hiljade analitičkih tekstova, što je nezabeležen primer u aktuelnoj svetskoj blogosferi.

Sve što je do sada svakodnevno pisano na blogu “Bogoljub Snaga Srbije“, a što je predstavljeno na društvenim mrežama, u rubrici kolumna BKTV NEWS ili što su preuzimali drugi eminentni informativni portali predstavlja originalnu kritičku analizu svih onih društvenih fenomena koje je, svojevremeno, tokom svog političkog angažovanja u Srbiji Bogoljub Karić i te kako znao da prepozna, javno žigoše i, što je najvažnije, da ponudi adekvatna rešenja. Ovim putem uredništvo bloga “Bogoljub Snaga Srbije“ čestita Bogoljubu Kariću na izvojevanoj pobedi sa željom da svojim prisustvom u Srbiji probudi novi privredni aktivizam na opšte dobro građana Srbije.

KOLUMNA / Tomislav Kresović, Predrag Prokopljević

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime