Богољуб Карић: Бићу Србији „слуга број 1“ (КОЛУМНА)

0
2058

Лидер ПСС-БК Богољуб Карић је одмах по доласку у отаџбину јавности поручио да нема намеру да буде део власти, већ „слуга“ који ће им помоћи да запосле грађане Србије.

Богољуб је напоменуо да нема намеру да се кандидује за председника Србије, али да треба порадити на запошљавању.

„То је највеће канабе које треба Богољубу и, ако дају Богољубу могућност да запосли народ, ја ћу бити слуга најбољи, а они министри. Ако то успеју да схвате, ја ћу бити слуга број један“, каже Богољуб Карић.

Србији је данас потребна политика отварања радних места, економског развоја и побољшања животног стандарда грађана. После деценије прогона Богољуб Карић и његова породица никоме ништа не дугују. Остао је само горак укус у устима од бахатих властодржаца који су демонстрирали “дисциплиновање“ крупног бизниса на балкански начин.

Нико више нема морално право да Богољубу Карићу било шта спочитава. Српско правосуђе је дало своју коначну реч!

У протеклој деценији Богољуб Карић је могао да на најширој основи развије и активира унутрашњи капитал приватног сектора не само малих и средњих предузећа, већ и да буде перјаница економског патриотизма крупног капитала у одржавању Србије, као што је, уосталом, својевремено доказао да је успешни лобиста националних интереса у региону, посебно у сарадњи са Албанијом, БиХ, Хрватском и Црном Гором.

Да није превагнула политичка ускогрудост псеудодемократа, предузетнички дух Богољуба Карића могао је да досегне до тржишта у региону која су нам била затворена. Као рођени Пећанац Богољуб има добре пословне везе и са Албанцима, тако да је могао да буде веома користан у остваривању економских и политичких интереса Србије у региону, али и да помогне бољем животу Срба на Косову и Метохији.

Репутација породице Карић у Руској Федерацији, Белорусији, Казахстану и другим државама бившег СССР-а би била још интензивнија да нису морали да пролазе голготу у рођеној земљи. Све би то било у функцији лидерске позиције Србије у региону, јачања домаће привреде и предузетништва, што би обуздало западне компаније да у толиком обиму износе профит из наше земље.

Јака домаћа предузетничка мрежа у Србији само би увела конкуренцију и на унтрашњем плану, али и са страним компанијама. Богољуб Карић сада има тежак задатак да себе властима у Србији представи као “слугу“ економских и националних интереса, да отвори врата Руске Федерације домаћим предузећима у области грађевинарства, пољопривреде и трговине. Нема бољег економског диполамате и заступника српских интереса у Русији и другим државама бившег СССР-а од Богољуба Карића и компанија породице Карић.

КОЛУМНА / Томислав Кресовић и Предраг Прокопљевић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име