Bogoljub Karić: Biću Srbiji „sluga broj 1“ (KOLUMNA)

0
1818

Lider PSS-BK Bogoljub Karić je odmah po dolasku u otadžbinu javnosti poručio da nema nameru da bude deo vlasti, već „sluga“ koji će im pomoći da zaposle građane Srbije.

Bogoljub je napomenuo da nema nameru da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da treba poraditi na zapošljavanju.

„To je najveće kanabe koje treba Bogoljubu i, ako daju Bogoljubu mogućnost da zaposli narod, ja ću biti sluga najbolji, a oni ministri. Ako to uspeju da shvate, ja ću biti sluga broj jedan“, kaže Bogoljub Karić.

Srbiji je danas potrebna politika otvaranja radnih mesta, ekonomskog razvoja i poboljšanja životnog standarda građana. Posle decenije progona Bogoljub Karić i njegova porodica nikome ništa ne duguju. Ostao je samo gorak ukus u ustima od bahatih vlastodržaca koji su demonstrirali “disciplinovanje“ krupnog biznisa na balkanski način.

Niko više nema moralno pravo da Bogoljubu Kariću bilo šta spočitava. Srpsko pravosuđe je dalo svoju konačnu reč!

U protekloj deceniji Bogoljub Karić je mogao da na najširoj osnovi razvije i aktivira unutrašnji kapital privatnog sektora ne samo malih i srednjih preduzeća, već i da bude perjanica ekonomskog patriotizma krupnog kapitala u održavanju Srbije, kao što je, uostalom, svojevremeno dokazao da je uspešni lobista nacionalnih interesa u regionu, posebno u saradnji sa Albanijom, BiH, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Da nije prevagnula politička uskogrudost pseudodemokrata, preduzetnički duh Bogoljuba Karića mogao je da dosegne do tržišta u regionu koja su nam bila zatvorena. Kao rođeni Pećanac Bogoljub ima dobre poslovne veze i sa Albancima, tako da je mogao da bude veoma koristan u ostvarivanju ekonomskih i političkih interesa Srbije u regionu, ali i da pomogne boljem životu Srba na Kosovu i Metohiji.

Reputacija porodice Karić u Ruskoj Federaciji, Belorusiji, Kazahstanu i drugim državama bivšeg SSSR-a bi bila još intenzivnija da nisu morali da prolaze golgotu u rođenoj zemlji. Sve bi to bilo u funkciji liderske pozicije Srbije u regionu, jačanja domaće privrede i preduzetništva, što bi obuzdalo zapadne kompanije da u tolikom obimu iznose profit iz naše zemlje.

Jaka domaća preduzetnička mreža u Srbiji samo bi uvela konkurenciju i na untrašnjem planu, ali i sa stranim kompanijama. Bogoljub Karić sada ima težak zadatak da sebe vlastima u Srbiji predstavi kao “slugu“ ekonomskih i nacionalnih interesa, da otvori vrata Ruske Federacije domaćim preduzećima u oblasti građevinarstva, poljoprivrede i trgovine. Nema boljeg ekonomskog dipolamate i zastupnika srpskih interesa u Rusiji i drugim državama bivšeg SSSR-a od Bogoljuba Karića i kompanija porodice Karić.

KOLUMNA / Tomislav Kresović i Predrag Prokopljević

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime