PANČEVO POPRAVLJA OCENE

0
2571

Posle prilično duge pauze u aktivnosti, Pokret SNAGASRBIJE- BK u Pančevu je reorganizovao svoj Gradski odbor i krenuio u ofanzivu da postane druga stranka u gradu. Pre svega, ističu se originarlnim idejama i načinom rada. Uz to su, za kratko vreme dokazali da prosotrije nisu samo mesto za povremeno okupljanje opštinskog ili gradskog odbroa, već da se svakog dana može da nađe sadržaj rada članstva, a ne samo foruma.

Od kada su se uselili u novi prostor, Gradski odbor PSS- BK ne dozvoljava da se propusti dan bez neke aktivnosti. Danas je to neuporedivo najagilniji odbor Pokreta SNAGA SRBIJE -BK u Južnom Banatu. Na skupu održanam pre tri dana, iskreno govoreći, uučinili su i dogovorili oko narednih akcija, koliko neki odbori ne mogu sebi da upišu u izveštaj o radu za celu godinu. Evo samo šta su uradili i planirali da urade tokom ovog meseca:

Složili su se da svaki član neprekidno u svojoj sredini okuplja nove članove PSS- BK:

Boris Matijević, jedna od najaktivnijih članova Gradskog odbora je na preksinoćnom sastanku doneo 6 novoupisanih članova i podržao dogovor da se na svaki sastanak GO donese bar po 5 novih pristupnica. Ztaim, da svko u svom kraju izvrši reviziju starog članstva, pogotovo što je u toku osnivanje mesnih odbora u : Ivanovu, B.Brestovacu, Vojlovici i Jabuci..IInače, Boris Matijević, kao predsednik Odbora za kulturu, nastavlja sa književnim večerima. Zakazani su: Treće književno veče za 14.02.u Pančevu sa temom Ljubav, četvrto će se 18.02. održati u Starčevu, a peto 28.02. ponovo u Pančevu.

Korisna i veoma zapažena akcija je Odbori za obrazovanje, zdravstvo i informatiku. On sa pomoći đacima osnovne škole tokom sadašnjeg raspusta u savladavanju gradiva iz istorije, geografije, prirode I društva, hemije, biologije, matematike, fizike i informatike. Časove besplatno drže naši članovi koji predaju te predmete u pančvečakim školama. Uskoro će organizovati časove iz engleskog jezika i osnova elektrotehnike. Već su pripremljene radionice na temu bezbednosti u saobraćaju i maloletničkoj delikvenciji.Preduzeti su koraci da se okupi ciljna grupe –omladinaca koji će prisustvovati tima razgovorima. Vodi se i akcija organizovanog davanja krvi. .

Razgovarano je i kako da se poboljša informisanje članstva i simpatizera. Nedavno je pokrenut je formiran profil na istragamu u Pančevu, koji je odlično posećen.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime