Отворен Центар еталонске правне информације у конзулату Белорусије у Београду

0
2015

Церемонија отварања Центра за еталонске правне информације Републике Белорусије одржана је данас у конзулату те земље у Београду.

Уговор о отварању поменутог центра потписали су директор Националног центра за правне информације Републике Белорусије Јевгениј Коваленко и почасни конул те земље у Београду Драгомир Ј. Карић.

Церемонији је присуствовала и делегација Белорусије на челу са њеним амбасадором у Србији Владимиром Николајевичем Чушевим.

Он је истакао да је ово битан корак за наше билатералне односе, јер сада Београд има директан приступ информацијама из белоруског законодавства.

„Центар ће бити користан и за пословне кругове, политичаре, правнике, како би директно знали све законе које доноси парламент Белорусије, а такође имали информације о међуресорним решењима других државних органа. То ће допринети развоју билатералних односа. На тај начин делује се без грешака, исправно, на своју корист и на корист наших односа. Честитам господину Карићу који је преузео улогу да буде наш представник центра за правне информације“, истакао је Чушев.

Први Центар за еталонске правне информације у Србији основан је декретом председника Белорусије Александра Лукашенка уз сарадњу за конзулатом те земље у Београду и њеним почасним конзулом Драгомиром Ј. Карићем.

Карић истиче да је разговор био користан и да је ово јединствена прилика за још приснију сарадњу за ове две земље.

„Практично, центар сакупља информације свуда у свету преко почасних конзулата какве су правне могућности за инвестирање у свим земљама. Ти предлози се касније имплементирају у законе и тако се рађају документа и нове могућности за оне који желе да буду инвеститори. Мислим да је то корисно, а ми ћемо имати право као потписници да пружамо свим нашим грађанима информације о располагању министарства Белорусије“, наводи почасни конзул Белорусије у Београду.

Поред Карића, уговор је потписао и директор Националног центра за правне информације Републике Белорусије Јевгениј Коваленко који је рекао да је отворено ного поглавље у односима Србије И Белорусије .

„Знамо да постоје добри односи ове две земље у свим областима, али ово ће их додатно учврстити. На овај начин ће се обрађивати не само економски, већ и социјални, културни и хуманитарни односи. Верујем да је ово велики дан, како за Србију, тако и за Белорусије“, рекао је Коваленко.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име