Опроштајни пријем Апостолског нунција

0
2053

Апостолски нунције у Србији надбискуп Формија Орландо Антонини синоћ је у београдском хотелу Метропол приредио пријем поводом друге године понфтификата поглавара Римокатоличке цркве папе Фрање. Нунције Антонини је у обраћању званицама саопштио да је то последњи званични пријем који приређује као амбасадор Ватикана у Србији, у којој дипломатску службу завршава у септембру.

Пријему су присуствовали саветник председника Србије Оливер Антић, председница парламента Маја Гојковић, директор Управе за односе са црквама и верским заједницама при Министарству правде Милета Радојевић, представници СПЦ и Римокатоличке цркве, народни посланик Драгомир Ј. Карић, представници дипломатског кора, политичких странака, културног и друштвеног живота у Србији.

Нунције Антонини је захвалио свим поштоваоцима папе Фрање, чије присуство на пријему говори да цене напоре и рад Свете Столице и папино пријатељство. Нунције је указао да се Римокатоличка црква залаже да у целом свету, у свим сегментима живота завлада хармонија. Такође је нагласио да је „шест година у Београду уживао у гостопримству спрског народа и био у прилици да прати све промене у држави и друштву“. Он је председнику Србије Томиславу Николићу и спрском народу пожелео „мир и напредак“. Говорећи о конкретној сарадњи Србије и Ватикана оценио је да се њихови односи унапређују.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име