Oproštajni prijem Apostolskog nuncija

0
1993

Apostolski nuncije u Srbiji nadbiskup Formija Orlando Antonini sinoć je u beogradskom hotelu Metropol priredio prijem povodom druge godine ponftifikata poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje. Nuncije Antonini je u obraćanju zvanicama saopštio da je to poslednji zvanični prijem koji priređuje kao ambasador Vatikana u Srbiji, u kojoj diplomatsku službu završava u septembru.

Prijemu su prisustvovali savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, predsednica parlamenta Maja Gojković, direktor Uprave za odnose sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Mileta Radojević, predstavnici SPC i Rimokatoličke crkve, narodni poslanik Dragomir J. Karić, predstavnici diplomatskog kora, političkih stranaka, kulturnog i društvenog života u Srbiji.

Nuncije Antonini je zahvalio svim poštovaocima pape Franje, čije prisustvo na prijemu govori da cene napore i rad Svete Stolice i papino prijateljstvo. Nuncije je ukazao da se Rimokatolička crkva zalaže da u celom svetu, u svim segmentima života zavlada harmonija. Takođe je naglasio da je „šest godina u Beogradu uživao u gostoprimstvu sprskog naroda i bio u prilici da prati sve promene u državi i društvu“. On je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i sprskom narodu poželeo „mir i napredak“. Govoreći o konkretnoj saradnji Srbije i Vatikana ocenio je da se njihovi odnosi unapređuju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime