Ојачаћемо пољопривреду, а пољопривредници ће имати заслужену пензију

0
3253

Изабрано ново покрајинско руководство ПСС – БК

У нарадном периоду у АП Војводина Покрет Снага Србије – Богољуб Карић водиће Никола Милетић из Суботице, а на Изборној скупштини у Новом Саду народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника ПСС – БК, поручио је да Србија мора да гради, ради и рађа

Покрет Снага Србије – Богољуб Карић изабрао је ново покрајинско руководство у Војводини, које ће у наредном периоду предводити Никола Милетић из Суботице.

На Изборној скупштини одржаној у Новом Саду, а којој је присуствовало 150 делегата, за потпредседнике су изгласани Марија Марковић из Суботице, Бранко Иванишевић из Новог Сада, Драгомир Шарац из Новог Бечеја и Миодраг Марковић из Шида.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника и заступник ПСС – БК, честитао им је на функцијама и нагласио да је пред њима озбиљан задатак.

– Много се урадило, много предстоји да се уради. Покрет Снага Србије – Богољуб Карић је ту да генерише оно наквалитетније, оно најхуманије, али пре свега оно патриотско. Зашто је 2004. године израстао као Феникс из пепела? Зато што је спојио оно основно што сваки грађанин Србије жели. Није то чврста рука, то је врхунска организација! Да ли има те организације ако нема патриотизма, ако не царују образовање, ред, дисциплина и рад? За то се Богољуб увек залагао. Никада ништа није почео да ради у шта није веровао. Да се није десило то што се десило од стране Коштунице и његових хајдука, Богољуб је имао шансу да поведе Србију и да је постави на европски колосек. Сада то радимо на челу са председником Србије Александром Вучићем, али смо у закашњењу 12 година – рекао Драгомир Ј. Карић.

Он је додао да ПСС – БК даје пуну подршку председнику Вучићу у његој дипломатској борби за Косово и Метохију и нагласио да се Покрет чврсто држи резолуције 1244, јер су, како је подвукао, све највеће силе света тамо потписале да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије:

– Наш циљ је да Србија гради, ради и рађа. Не заборавите, демографски подаци које је изнео председник Александар Вучић су погубни не само за Србију већ за цео регион. Ако је ишта се примило у Србији, и то са дубоким коренима, то се примила се Богољубова идеја о богатој, јакој, силној, равноправној и слободној Србији.

Један од кључних задатака покрајинске организације ПСС – БК је оживљавање пољопривреде како би она постала чврст темељ за развој индустрије. У програму је истакнуто да је могуће у петогодишњем циклусу обезбедити да Србија произведе довољно здраве и јефтине хране да задовољи потребе свих грађана, а да од извоза може да купи оно што не може да произведе. Покрет се залаже и да се пољопривредницима обезбеди старосна пензија, коју би жене стицале са 55 а мушкарци са 60 година.

Потпредседник ПСС – БК Тихомир Симић истакао је да све можете да урадите уколико се истински верује у оно што радите.

– У суштини идеје и поруке да Србија има снаге послата је кључна стимулација целој Србији да схвати да таква каква јесте може да покрене све оно што је лидер покрета Богољуб Карић 2004. године урадио, а деценија пре тога са својом породицом и показао – да не морате бити ничији пион, ничији симпатизер, ничији човек да бисте могли да успете. Ми смо то показали. Имали смо период када смо у сваком погледу могли да унапредимо Србију и почели смо то успешно да радимо. Нажалост, некима је сметало, па се завршило са 11 година суровог политичког изгона нашег лидера Богољуба Карића и сви су мислили да ће нас то ослабити, да ћемо нестати. Показали смо да смо не само као политичка групација опстали и сачували ту исконску идеју, већ смо више још добили на цени. Покрет Снага Србије – Богољуб Карић је и дан данас у истој кондицји као што је био и 2004. године када смо ПСС – БК подигли на ниво међународне препознатљивости државотворне странке која размишља о политици у реалном оквиру.

Изборној скупштини присуствовали су и Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК, др Злата Лончар Ћетковић, председница одбора за законодавство, правосуђе и локалну самоуправу ПСС- БК, Мирко Стаменковић, саветник председника ПСС – БК и члан Главног одбора ПСС – БК и Мира Тадић, председник омладине ПСС – БК.

Никола Милетић, новоизабрани председник Покрајинске организације ПСС – БК поручио је да има јасан правац деловања.

– Економију стављамо изнад политике, јер политика мора да служи економији. Наши пољопривредници и предузетници морају бити најцењенији и најугледнији грађани наше покрајине, јер они су ти који запошљавају, који производе, плаћају порез, пуне буџете… Покрет Снага Србије – Богољуб Карић биће највећи партнер управо њима! – казао је Милетић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име