Чврсто повезивање Србије и Русије / Деца из Србије на одмору у Сочију, руски вршњаци приредили дочек

0
2879

Деца из Србије на одмору у Сочију, руски вршњаци приредили дочек

У олимпијски град на Црном мору, који је летња резиденација председника Владимира Путина, отпутовало 30 ученика из Ваљева, Новог Пазара, Чачка, Ужица и Косовске Митровице на позив градоначелника Анатолија Пахомова

У Сочију од 5. до 19. јуна борави 30 ученика и седам наставника из Србије на позив градоначелника тог олимпијског града Анатолија Пахомова.

Децу из Ваљева, Новог Пазара, Чачка, Ужица и Косовске Митровице су срдачно дочекали руски вршњаци, који ће им наредних дана представити све лепоте тог важног туристичког центра, који је уједно и летња резиденција предсеника Русије Владимира Путина.

Одмор наших ђака у чувеном летовалишту на Црном мору и највећом бањском лечилишту на простору бившег Совјетског Савеза, у којем сезона траје 365 дана, представља почетак реализације низа споразума које су средином маја потписали градоначелници општина Западне Србије са званичном делегацијом олимпијског града Сочија приликом њихове посете Србији.

Тада је градоначелника Анатолија Пахомова, с којим су допутовали најбитнији људи привредног и туристичког живота не само Сочија већ и Русије, дочекао народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије, који је и почасни грађанин олимпијског града.

– Изузетно сам поносан што је овако брзо дошло до почетка реалзације наших договора. И посебно ме чини срећним што су управо деца та која су прва осетила благодети наших састанака и разговора. У Сочију су примљена изузетно лепо и уверен сам да ће им боравак у том прекрасном граду остати заувек у сећању. Њихов одлазак тамо представља учвршћење блиских односа између српског и руског народа, као и подршку развоју стратешке сарадње између две земље коју успешно реализују председници Александар Вучић и Владимир Путин – каже Драгомир Ј. Карић.

Он је додао да ће након посете наше деце Сочију, ученици из тог града стићи у узвратну посету у Србију.

– Упознаће се с лепотама наше земље, а биће смештени на Златибору. Они су најбољи промотери идеје да се успостави директна авионска линија између Београда и Сочија која би омогућила да се повећа размена туриста с Руском Федерацијом, да наши пословни људи лакше остваре своје интересе тамо, а да руски инвеститори остваре своје замисли око инвестирања у прераду воћа, поврћа и меса у регионима Западне Србије. И све се то уклапа у визију регионалног повезивања на којем увек потенцира Богољуб Карић, председник Покрета Снага Србије и председник Удружења индустријалаца и предизентника Србије – казао је Драгомир Ј. Карић.

Подсетимо, са градоначелником Анатолијом Пахомовим и његовом делегацијом током посете Србији састали су се председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, потпредседници српског парламента Владимир Маринковић и Ђорђе Милићевић, министар Радим Љајић, генерални секретар председника Србије Александра Вучића Никола Селаковић, помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, градоначелници Тополе, Чачка, Ужица, као и Ваљева, града са којим руски олимпијски град намерава да се побратими..

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име