Obeležen Dan pobede nad fašizmom (VIDEO-FOTO)

0
2181


Centralna državna ceremonija povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu održana je na Groblju oslobodilaca u Beogradu, a u ime Vlade Srbije venac je položio ministar za rad Aleksandar Vulin koji je poručio da je Srbija i sada na boljoj strani sveta i da tu pobedu Srbiji niko ne može da ospori ili da je umanji. Vulin je nakon polaganja venaca na Groblje oslobodilaca u Drugom svetskom ratu i spomenik Crvenoarmejcu rekao da je 9. maj 1945. godine bio pobeda slobodnog sveta koji su činili SAD, Velika Britanija, Francuska, Sovjetski savez i Jugoslavija i da je Srbija i tada bila na boljoj strani sveta.

Vulin je rekao da je sistem fašizma pobeđen jer nema zemlje na svetu koju vodi fašista, ali da fašizam kao ideja nije i da će ga u tom smislu biti sve dok postoji zlo u ljudima. U ime Pokreta snaga Srbije BK, cveće su na spomenik položili predsednik Gradskog odbora Beograda Velibor Stević i članovi izvršnog odbora Radoslav Milanović i Dragan Veselinović.

Vence na Groblju oslobodilaca i spomenik Crvenoarmejcu položio je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i ambasador Belorusije Vladimir Čušev.

Na centralnoj državnoj ceremoniji intonirane su himne Srbije, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Azerbejdžana, a vence i sveće položili su i brojni građani.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime