Обележен Дан победе над фашизмом (ВИДЕО-ФОТО)

0
2161


Централна државна церемонија поводом Дана победе у Другом светском рату одржана је на Гробљу ослободилаца у Београду, а у име Владе Србије венац је положио министар за рад Александар Вулин који је поручио да је Србија и сада на бољој страни света и да ту победу Србији нико не може да оспори или да је умањи. Вулин је након полагања венаца на Гробље ослободилаца у Другом светском рату и споменик Црвеноармејцу рекао да је 9. мај 1945. године био победа слободног света који су чинили САД, Велика Британија, Француска, Совјетски савез и Југославија и да је Србија и тада била на бољој страни света.

Вулин је рекао да је систем фашизма побеђен јер нема земље на свету коју води фашиста, али да фашизам као идеја није и да ће га у том смислу бити све док постоји зло у људима. У име Покрета снага Србије БК, цвеће су на споменик положили председник Градског одбора Београда Велибор Стевић и чланови извршног одбора Радослав Милановић и Драган Веселиновић.

Венце на Гробљу ослободилаца и споменик Црвеноармејцу положио је амбасадор Русије Александар Чепурин и амбасадор Белорусије Владимир Чушев.

На централној државној церемонији интониране су химне Србије, Русије, Белорусије, Украјине и Азербејџана, а венце и свеће положили су и бројни грађани.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име