Молитва у Бајракли џамији: Годину дана од смрти Хамдије Јусуфспахића (ФОТО)

0
2183

Поводом годишњице смрти Хамдије Јусуфспахића данас је у Бајракли џамији заједнички проучена молитва, а верници су након тога посетили гроб бившег муфтије.

Хамдија Јусуфспахић рођен је у Занесовићима код Бугојна 16. јуна 1937. Уписао је медресу у Сарајеву 1948. године. Као изванредан ученик стекао је право на стипендију у Египту. Међутим, чекајући на одлазак у Египат студирао је Правни факултет, завршио војни рок, био имам у Алаџа џамији у Фочи, Карађозбеговој џамији у Мостару и у џамији у Вишеграду.

Након повратка у Југославију 1967. године је именован за муфтију, а 1978. и за председника Светске исламске асоцијације за Кур’ан у Тунису. Био је члан Светске исламске асоцијације у Меки.

Јусуфспахић је чврсто веровао у верску толеранцију, коју је ширио међу суграђанима и био је увек спреман да им упути топлу реч, да им помогне, да их посаветује…Имао је обичај да каже: “Не правим ја људе ни муслиманима нити их патријарх прави православнима, нити их папа прави католицима. Ми вјерујемо да је Бог један и да је Бог све нас створио на један исти начин“.

Молитву је одржао председник врховног сабора ИЗС Мухамед Јусуфспахић, а присуствовао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић, као и многобројни пријатељи, поштоваоци и верници.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име