Mladi Subotice odlučuju o svojoj budućnosti (VIDEO)

0
2404

Mladi Subotice Pokreta SNAGA SRBIJE – BK i predstavnici Novog Bečeja, Odžaka, Kule, Malog Iđoša, Bačke Topole, Feketića i Lovćenca juče su punoj dvorani pokazali da su prepoznali viziju i ideju lidera PSS-BK, da žele da uzme stvar u svoje ruke, kao i da zajedno žele da učestvuju u ekonomskoj revoluciji Srbije.

Zapravo, bila je to izborna skupština Kluba mladih, a gosti iz okolnih mesta su formirali Incijativni odbor za izbornu skupštinu Kluba mladih Vojvodine. Bilo je prisutno preko 100 mladih i brojni gosti, među kojima zamenik predsednika PSS- BK Dragomir J. Karić, Mirko Stamenković, Miloš Vučinić i Smiljana Stepić, a od gostiju akademik Kosta Pušara, prof. dr Milorad Bejatović i akademik blagoje Rogač, koji su pozdravili mlade.

Skup je jednoglasni izabrao rukovodstvo. Predsednik Kluba mladih POKRETA SNAGA SRBIJE- BK Subotica je Aleksandar Miletić- strukovni inženjer elektrotehnike i računanarstva. Za potpredsednika je izabran Dejvid Sarić, a za sekretara Petar Jaramazović.

Predsenik mladih se zahvalio rečima: “ Hvala Vam na izboru. Ja sam samo prvi među jednakima. Jedino zajedničkim snagama možemo ostvariti naš cilj- DA SRBIJA GRADI, RADI I RAĐA”-

Skupu se obratila i predsednica GrO PSS-BK Subotica, Sanja Kojić, koja je još jednom, organizovanjem ove skupštine, dokazala da je prava žena na pravom mestu.

Smiljana Stepić, koordinator za reviziju i učlanjenje i koordinator za omladinu, čestitala je svima na izboru i poželela dobrodošlicu u veliki porodicu Pokreta SNAGA SRBIJE- BK.

Zamenik predsednika PSS-BK, Dragomir J. Karić, nije krio oduševljenje jer, kako je naglasio, omladina se budi i prepoznaje prave vrednosti: “Nama trebaju energični ljudi, poput vas, omladina je temelj našeg Pokreta, i mi smo tu za vas, i postojimo zbog vas, i nećemo dozvoliti da nam mladi ljudi više odlaze u inostranstvo. Omogući ćemo svima da rade u Srbiji, da žive u Srbiji, i da stvaraju porodice u Srbiji. Moramo pokazati svima da SRBIJA IMA SNAGE!”

Nakon prvog dela, i izbora omladinske organizacije u Subotici, izabran je i privremeni organ omladinske organizacije PSS- BK za Vojvodinu, koju čine predstavinici iz Odžaka, Kule, Novog Bečeja, Bačke Topole i Malog Iđoša.

Pre izborne skupštine, Dragomir J. Karić je sa svojim saradnicima obišao dva domaćinstva – porodicu Stipić i porodicu Vajhand.

Dragomir J. Karić je istakao da će, svakako, kao narodni poslanik, učiniti sve što je u njegovoj moći, i preko nadležnih ministarstava pokušati da reši probleme sa kojima se susreću, a koji su mahom vezani da subvencije i dobijanje državnog zemljišta na korišćenje na duži vremenski period.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime