KULTUROM PROTIV TERORIZMA počela Nedelja iračke kulture!

0
2142

Sada već tradicionalna manifestacija “Nedelja iračke kulture“, osim popularizacije iračke kulture u Srbiji šalje poruku mira i prijateljstva.

Imajući u vidu da Republika Irak vodi odlučan rat protiv terorista koji su okupirali delove ove bliskoistočne zemlje, Ambasada želi da pokaže da je država sposobna da se bori protiv terorizma, a da kulturno i umetničko stvaralaštvo jedne od najstarijih civilizacija sveta mogu ovdašnjoj javnosti da predstave mnogo vrednog i lepog.

Upravo zato, i ovogodišnji moto manifestacije nedelje iračke kulture je “Kulturom protiv terorizma“.

Svečano otvaranje manifestacije “Nedelja iračke kulture“, uz prisustvo visokih zvaničnika i diplomatskih predstavnika održano je u Domu sindikata.

Posle himni Srbije i Iraka, koje su izvele članice ženskog muzičkog hora „Barili“, gostima se obratio irački ambasador u našoj zemlji njegova ekselencija dr Falah Abdulhasan Abdulsada, koji je preneo poruke mira i prijateljstva svoje zemlje Srbiji i svetu.

Publici se potom, u pratnji ansambla „Stanislav Binički“, predstavio irački kompozitor i violinista Delšad Mohamed Said. Oni su zajedno izveli nekoliko popularnih i tradicionalnih iračkih numera.


IMG_0181

U Domu vojske, 8. oktobra, u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija iračkog fotografa Safaa Alvana, a u galeriji RTS-a, 9. oktobra u 19 časova, biće otvorena izložba slika iračkog umetnika Abdulamer Al-malikija

Svečano zatvaranje manifestacije biće 10. oktobra, u zgradi Jugoslovenske kinoteke gde će biti prikazan film “Krentina“ iračkog režisera Odeja Rašida.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime