КУЛТУРОМ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА почела Недеља ирачке културе!

0
2159

Сада већ традиционална манифестација “Недеља ирачке културе“, осим популаризације ирачке културе у Србији шаље поруку мира и пријатељства.

Имајући у виду да Република Ирак води одлучан рат против терориста који су окупирали делове ове блискоисточне земље, Амбасада жели да покаже да је држава способна да се бори против тероризма, а да културно и уметничко стваралаштво једне од најстаријих цивилизација света могу овдашњој јавности да представе много вредног и лепог.

Управо зато, и овогодишњи мото манифестације недеље ирачке културе је “Културом против тероризма“.

Свечано отварање манифестације “Недеља ирачке културе“, уз присуство високих званичника и дипломатских представника одржано је у Дому синдиката.

После химни Србије и Ирака, које су извеле чланице женског музичког хора „Барили“, гостима се обратио ирачки амбасадор у нашој земљи његова екселенција др Фалах Абдулхасан Абдулсада, који је пренео поруке мира и пријатељства своје земље Србији и свету.

Публици се потом, у пратњи ансамбла „Станислав Бинички“, представио ирачки композитор и виолиниста Делшад Мохамед Саид. Они су заједно извели неколико популарних и традиционалних ирачких нумера.


IMG_0181

У Дому војске, 8. октобра, у 19 часова, биће отворена изложба фотографија ирачког фотографа Сафаа Алвана, а у галерији РТС-а, 9. октобра у 19 часова, биће отворена изложба слика ирачког уметника Абдуламер Ал-маликија

Свечано затварање манифестације биће 10. октобра, у згради Југословенске кинотеке где ће бити приказан филм “Крентина“ ирачког режисера Одеја Рашида.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име