Kariću orden ministra spoljnih poslova Kazahstana *FOTO/VIDEO

0
2166

Odlukom ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan, NJ.E. Jarlana Idrisova, narodnom poslaniku i članu poslaničke grupe prijateljstva Srbije sa Kazahstanom Dragomiru J. Kariću uručen je najviši orden koji dodeljuje ovo ministarstvo. Orden je Kariću dodeljen zbog velikog truda i rada, pionirskih napora u uspostavljanju diplomatskih veza Srbije i Kazahstana kao i napora da u Brogradu bude otvoren prvi počasni konzulat te države. Počasni konzul Kazahstana u Srbiji je narodni poslanik Milanka Karić koja je ujedno i predsednik poslaničke grupe prijateljstva naše dve države u srpskom parlamentu. U ime ministra Idrisova, poslaniku Kariću orden je predao ambasador Kazahstana u Budimpešti NJ. E. Nurbah Taurarevič Rustemov.

Ovo prestižno priznanje ustanovljeno je pre 15.godina i do sada ga je dobilo svega 70 zaslužnih pojedinaca. Kako je saopštio ambasador Rustemov, Kariću je orden pripao i zbog izuzetnih zasluga u razvijanju bilateralnih odnosa Srbije i Kazahstana, pre svega na unapređenju saradnje u oblasti privrede. Privredne veze poslanika Karića sa Kazahstanom duge su više od tri decenije tako da je on 1992.godine bio i prvi počasni konzul Kazahstana u Kanadi.

Poslanik Karić je zahvalio na ovoj velikoj časti koju, kako je rekao, doživljava kao još jednu potvrdu ispravne spoljne politike Srbije koju predvode predsednik i premijer, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. Karić je još jednom zahvalio i na podršci Kazahstana prilikom glasanja o neulasku Kosova u UNESKO, podsetivši da su naši evroazijski prijatelji prepoznali istinu podržavši nas u toj međunarodnoj organizaciji. Prema njegovim rečima, nastaviće „narodnom diplomatijom“ da radi, gradi i unapređuje saradnju Srbije i Kazahstana na svim poljima.

Ambasador Kazahstana NJ.E. Nurbah Taurarevič Rustemov nalazi se u dvodnevnoj radnoj poseti Beogradu tokom koje razgovara sa najvišim srpskim zvaničnicima o prvoj zvaničnoj poseti Srbiji predsednika Kazahstana Nursultana Abiševiča Nazarbajeva.
Orden 2

Informativna služba
Narodnog poslanika Dragomira J. KARIĆA

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime