Карићу орден министра спољних послова Казахстана *ФОТО/ВИДЕО

0
2184

Одлуком министра спољних послова Републике Казахстан, Њ.Е. Јарлана Идрисова, народном посланику и члану посланичке групе пријатељства Србије са Казахстаном Драгомиру Ј. Карићу уручен је највиши орден који додељује ово министарство. Орден је Карићу додељен због великог труда и рада, пионирских напора у успостављању дипломатских веза Србије и Казахстана као и напора да у Брограду буде отворен први почасни конзулат те државе. Почасни конзул Казахстана у Србији је народни посланик Миланка Карић која је уједно и председник посланичке групе пријатељства наше две државе у српском парламенту. У име министра Идрисова, посланику Карићу орден је предао амбасадор Казахстана у Будимпешти Њ. Е. Нурбах Таураревич Рустемов.

Ово престижно признање установљено је пре 15.година и до сада га је добило свега 70 заслужних појединаца. Како је саопштио амбасадор Рустемов, Карићу је орден припао и због изузетних заслуга у развијању билатералних односа Србије и Казахстана, пре свега на унапређењу сарадње у области привреде. Привредне везе посланика Карића са Казахстаном дуге су више од три деценије тако да је он 1992.године био и први пoчасни конзул Казахстана у Канади.

Посланик Карић је захвалио на овој великој части коју, како је рекао, доживљава као још једну потврду исправне спољне политике Србије коју предводе председник и премијер, Томислав Николић и Александар Вучић. Карић је још једном захвалио и на подршци Казахстана приликом гласања о неуласку Косова у УНЕСКО, подсетивши да су наши евроазијски пријатељи препознали истину подржавши нас у тој међународној организацији. Према његовим речима, наставиће „народном дипломатијом“ да ради, гради и унапређује сарадњу Србије и Казахстана на свим пољима.

Амбасадор Казахстана Њ.Е. Нурбах Таураревич Рустемов налази се у дводневној радној посети Београду током које разговара са највишим српским званичницима о првој званичној посети Србији председника Казахстана Нурсултана Абишевича Назарбајева.
Orden 2

Информативна служба
Народног посланика Драгомира Ј. КАРИЋА

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име