Карић: Србија прати ситуацију у Европи и разуме компликовану позицију Белорусије

0
1026

Посланичка група пријатељства са Белорусијом, на челу са председником Групе Драгомиром Карићем, разговарала је данас са амбасадором Белорусије у Републици Србији Њ.Е. Валеријем Бриљовим.

Председник Групе Драгомир J. Карић изразио је задовољство што му је указана прилика да и у овом сазиву буде на челу Посланичке групе пријатељства са Белорусијом, наводећи да две земље имају пријатељске односе, који се осликавају и на интензивну парламентарну сарадњу. Указао је на чињеницу да су се две земље увек међусобно подржавале кроз историју, чак и у најтежим тренуцима, те да су односи на свим дипломатским нивоима изванредни, споменувши блиске односе и председника двеју држава. Истакао је да ће Србија и српски народ вечито бити захвални Белорусији, али и амбасадору Бриљову, који никада није оклевао да покаже благонаклоност према Србији. Искористио је прилику да се захвали Белорусији на подршци територијалног интегритета и суверенитета и додао да Србија веома помно прати ситуацију у Европи и разуме веома компликовану позицију Белорусије, која се граничи са Украјином и Русијом.
Бриљов се захвалио на гостопримству и великом броју народних посланика који су се одазвали састанку, истакавши да је Србија за њега други дом, с обзиром на дуги низ година које је провео у земљи у више наврата. Додао је да су односи две земље на завидном нивоу, када су у питању билатерални и економки односи, те да су се кретали узлазном путањом без обзира на пандемију и руску војну операцију у Украјини. Амбасадор је поменуо да би Србија и Украјина могле ближе да сарађују у областима спорта и културе.
Састанку су присуствовали чланови ПГП са Белорусијом Александар Марковић, Момир Стојиљковић, Борко Пушкић, Радмила Васић, Сташа Стојановић, др Марко Богдановић, Золтан Дани и Ђорђе Комленски, који су навели да ће организовати поновни сусрет са амбасадором, како би разговарали о продубљивању сарадње у областима од обостраног интересовања, али и разменама посета на парламентарном нивоу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име