Karić: Srbija prati situaciju u Evropi i razume komplikovanu poziciju Belorusije

0
1076

Poslanička grupa prijateljstva sa Belorusijom, na čelu sa predsednikom Grupe Dragomirom Karićem, razgovarala je danas sa ambasadorom Belorusije u Republici Srbiji NJ.E. Valerijem Briljovim.

Predsednik Grupe Dragomir J. Karić izrazio je zadovoljstvo što mu je ukazana prilika da i u ovom sazivu bude na čelu Poslaničke grupe prijateljstva sa Belorusijom, navodeći da dve zemlje imaju prijateljske odnose, koji se oslikavaju i na intenzivnu parlamentarnu saradnju. Ukazao je na činjenicu da su se dve zemlje uvek međusobno podržavale kroz istoriju, čak i u najtežim trenucima, te da su odnosi na svim diplomatskim nivoima izvanredni, spomenuvši bliske odnose i predsednika dveju država. Istakao je da će Srbija i srpski narod večito biti zahvalni Belorusiji, ali i ambasadoru Briljovu, koji nikada nije oklevao da pokaže blagonaklonost prema Srbiji. Iskoristio je priliku da se zahvali Belorusiji na podršci teritorijalnog integriteta i suvereniteta i dodao da Srbija veoma pomno prati situaciju u Evropi i razume veoma komplikovanu poziciju Belorusije, koja se graniči sa Ukrajinom i Rusijom.
Briljov se zahvalio na gostoprimstvu i velikom broju narodnih poslanika koji su se odazvali sastanku, istakavši da je Srbija za njega drugi dom, s obzirom na dugi niz godina koje je proveo u zemlji u više navrata. Dodao je da su odnosi dve zemlje na zavidnom nivou, kada su u pitanju bilateralni i ekonomki odnosi, te da su se kretali uzlaznom putanjom bez obzira na pandemiju i rusku vojnu operaciju u Ukrajini. Ambasador je pomenuo da bi Srbija i Ukrajina mogle bliže da sarađuju u oblastima sporta i kulture.
Sastanku su prisustvovali članovi PGP sa Belorusijom Aleksandar Marković, Momir Stojiljković, Borko Puškić, Radmila Vasić, Staša Stojanović, dr Marko Bogdanović, Zoltan Dani i Đorđe Komlenski, koji su naveli da će organizovati ponovni susret sa ambasadorom, kako bi razgovarali o produbljivanju saradnje u oblastima od obostranog interesovanja, ali i razmenama poseta na parlamentarnom nivou.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime