Карић се сусрео с чланом парламента ЕУ, разговарали су о могућностима бржег прикључења Србије тој Унији (ВИДЕО)

0
3076

Српски и европски парламент интензивно сарађују и било ми је задовољство да се сусретнем с послаником Карићем, истакао члан Европског парламента Томас Вајц.

Аустријски парламентарац и члан странке зелених Томас Вајц (Wаитз) сусрео се данас у Београду с народним послаником Драгомиром Карићем, а разговарали су о унапредјењу рада парламената – парламента Србије и ЕУ и о могућностима бржег прикључења Србије Унији.

„У оквиру редовне сарадње парламента ЕУ и Скупштине Србије разменили смо мишљења о раду у наредном периоду. Чуо сам много корисних савета нарочито о односу позиције и опозиције, и надам се да ћемо наставити даљу сарадњу и контакте, рекао је после сусрета Драгомир Ј.Карић који је и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ – Богљуб Карић.

Вајц је том приликом изнео своја искуства у погледу тога како да се Србија што пре прикључи чланицама ЕУ, а било је речи и о Косову и Метохији и БИХ.

Карић је, с тим у вези, изео став председника Србије Александра Вучића по питању Космета и БИХ, као и свој лични став да је најбоље да Европа прими у своје редове истовремено Црну Гору, Србију са Косметом, БИХ…

Српски и европски парламентарци имају заједнички Одбор за стабилизацију и придруживање и периодично одржавају заједничке састанке.

Српски генерални конзул у Скопљу с краја 19. века – Владимир Карић написао је књигу о Србији пре двеста година и управо ту књигу је данас Драгомир Ј.Карић поклонио парламентарцу и госту из Аустије Томасу Вајцу.

Уваженог госта је поздравила и председница ИО Главног одбора ПСС-БК Перса Мињовић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име