Карић посетио Бојник: „Имамо визију како да покренемо ову општину и да људи живе од свог рада (ВИДЕО)

0
2352

Чланови Групе грађана др Миломир Љубић и Покрета за промене Небојша Радоњић из Бојника колективно су пиступили Покрету СНАГА СРБИЈЕ- БК и формирали заједничку одборничку групу Покрет СНАГА СРБИЈЕ- БК Бојник.

За шефа одборничке групе, која броји пет чланова и која ће заступати интересе грађана у Скупштини Бојник, изабран је професор историје Аца Јовановић.

„Велика дела се могу постићи и остварити само ако вас воде велики људи. Богољуб Карић има визију како да покрене Бојник и како да људи у овом месту могу пристојно да живе од свог рада. Верујемо да само с вама то можемо постићи“, поручују из Одборничке групе ПСС БК Бојник.

Са представницима одборничке групе данас се састао и заменик председника Покрета Снага Србике БК Драгомир Ј. Карић, а састанак је почео минутом ћутања којим су присутни одали пошту недавно преминулом Сретену Карићу, једном од оснивача и високих функционера ПСС- БК.

Драгомир Ј. Карић поручио је да ће се Покрет на челу са Богољубом Карићем залагати да Бојник ради, гради и рађа. Он је истакао и да Покрет подржава политику председника Александра Вучића, који је, како каже, успео да помири Србију и са истоком и са западом, и са севером и са југом. Према његовим речима Србија до сада није имала председника као што је Вучић, који је успео да од Србије направи респектабилну земљу за инвеститоре.

„Имамо програм за развој свих неразвијених општина у Србији, а Бојник је једна од њих“, нагласио је Карић чији је говор више пута прекидан громогласним аплаузом.

Он је истакао да шансу за мале произвођаче види у оснивању земљорадничких задруга.

„Желимо да помогнемо српским домаћинима, да свака кућа буде мала фабрика“, објашњава Карић и подсећа на огромне могућности тржишта Евроазијског економског савеза на које српски произвођачи имају привилегију да извозе без церина.

Према његовим речима компанија Карић планира да гради три милиона квадрата широм градова Србије.

„Градиће се и у Бојнику. Биће то шанса за отварање нових радних места. Довешћемо инвеститоре, али морамо гледати да се производи само оно за чим на тржишту постоји реална потреба“, рекао је Карић.

Карић је најавио и да ће на БК Универзитета бити организовани курсеви за све врсте заната- вариоце, тапетаре, електричаре, керамичаре.

„Образовање је кључна тачка нашег програма. У Бојнику ће бити отварана одељења БК Универзитета, а младић ће у радионицама моћи да стекну практична знања која ће им омогућити да веома лако нађу посао, не само у Србији већ и у иностранству“, рекао је Карић.

Са страначким колегама Карић је након састанка прошетао улицама Бојника и обишао пијацу, на којој су га грађани срдачно дочекали. У разговору с грађанима имао је прилику да саслуша проблеме обичног човека, али и да понуди решења.

Карић је навео да људи који поседују земљу пете, шесте и седме категорије на њох могу да засаде мискантус, биљку од које се прави пелет.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име