Карић: Избори за Белоруски парламент окончани културно и празнично

0
2038

Народни посланици Миланка и Драгомир Ј. Карић, традиционално и овог викенда били су посматрачи парламентарних избора у Белорусији.

469048_10150941319678418_790168202_oПочасни конзул Белорусије у Београду, председник групе пријатељства Србије са Белорусијом у Скупштини Србије Драгомир Ј. Карић, који је акредитован да ради на парламентарним изборима у Белорусији као међународни посматрач, каже да је разговарао са домаћим и страним посматрачима, члановима комисија и грађанима који су дошли да гласају – они су сви задовољни током  кампање за парламентарне изборе и примедби на ток избора нема: „Могу да кажем да се све одвијало врло организовано и културно  и да није долазило ни до каквих  проблема. То је био напоран дан, али у исто време празнични.“

Драгомир Ј. Карић лично је обишао више од десет изборних места. Председник групе пријатељства у српском парламенту, рекао је да је први пут  посетио  Белорусију  1986. године и од тада је чест гост. “ Веома ме занима какви  процеси се одвијају у вашој земљи, а увек  ме обрадују  добре  вести о Белорусији“, – нагласио  је он.

Српски посланик Миланка Карић  је са своје стране  рекла: „Сви се радују овом дану, и то је мој главни утисак о текућим изборима.“ Према њеним речима, бирачи су веома комуникативни, радо деле своје утиске о кампањи за парламентарне изборе.

У Белорусији су одржани парламентарни избори на којима је право гласа имало око 7 милиона бирача. Они су на више од 6000 бирачких места бирали 110 представника Доњег дома парлаента и то између 448 кандидата.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име