Карић и амбасадор Пакистана оценили да постоје могућности за унапређење сарадње (ВИДЕО)

0
2444

Укидање виза и отварање амбасаде Србије у Пакистану допринело би интензивнијој сарадњи две државе.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић и амбасадор Исламске Републике Пакистан у Београду Сајед Адил Гилани сагласили су се данас да постоје могућности да унапређење економске сарадње две земље и да је један од потеза који се прижељкује укидање виза како би се поспешила сарадња пре свега у области туризма.

„Задовољан сам што сам се сусрео с народним послаником у Скупштини и бизнисменом, породица Карић и њихова Фондација су врло познати“, казао је амбасадор Гилани током сусрета с Драгомиром Ј. Карићем у Београду.

Он је додао да је спољно-трговинска размена Србије и Пакистана скромна, да се може унапредити нарочиту у области текстилне индустрије као и на пољу размене студената, у области културе, спорта.

Подсетио је да Пакистан и Србија имају дипломатске односе већ седам деценија и да у тој земљи постоји посланичка група пријатељства са Србијом која је рада да допутује у Београд чим прими позив од Скупштине Србије.

Посланик Драгомир Карић је рекао да га радује сусрет с амбасадором Пакистана, да је то земља с 200 милиона становника и да би било лепо да се унапреди сарадња, доведу инвеститори у Србију и туристима и потенцијалним пословним партнерима покажу лепоте наше земље.

Додао је да ће надлежнима указати на то да у Исламабаду Србија нема амбасаду, те да је становницима Пакистана најближа амбасада Србије у Кини. Састанку су у име БК Групе присуствовали генерални директор Љубица Вукотић, комерцијални директор Милош Вучинић и потпредседник за међународне односе Симон Карић.

Српски генерални конзул у Скопљу с краја 19. века – Владимир Карић написао је књигу о Србији пре двеста година и управо ту књигу је данас Драгомир Ј.Карић поклонио амбасадору Пакистана. Амбасадор Гилани такође је даровао домаћина – репликом статуе краља – свештеника који је живео неколико хиљада година п.н.е.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име