Карић и Абдулсада: Србија и Ирак ће заједно радити на јачању владавине људских права

0
1995

Народни посланик Драгомир Ј. Карић састао се у Београду с начелником одељења за људска права министарства спољних послова Републике Ирак Фалахом Абдулсадом, са којим је разговарао о унапређењу односа и јачању економске сарадње двеју земаља.

У разговору је закључено да Република Србија и Република Ирак морају заједнички да раде на јачању владавине људских права, очувању територијалног интегритета и суверенитета двеју држава, као и борби против највећег зла на свету, теротизма. Говорећи о борби против тероризма двојица саговорника подсетила су на војну акцију ирачке армије током које је ослобођен Мосул, један од највећих градова на северу Ирака.

Између осталог, Карић и Абдулсада разговарали су о могућностима унапређења економске сарадње Републике Ирак и Републике Србије у свим областима, од агрокултуре, трговине, енергената до наменске индустирије.

Карић, који је имао част да неколико пута борави у званичној посети Репубулици Ирак, истакао је да је на седници Владе Ирака донета одлука да српске комапније могу да добију послове у Ираку без учешћа на тендеру, на чему смо им, како је додао, веома захвални.

Карић је подсетио и да је доктор Фалах Абдулсада за време свог мандата на месту амбасадора у Србији допринео јачању односа два народа, и приближавању клутуре и уметности ирачких народа грађанима Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име