Karić diskutovao o zakonu o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine

0
703

Na 33. sednici, koja je održana 20. decembra 2021. godine, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine, u načelu, koji je podnela Vlada.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Ana Beloica, dr Ilija Životić, Snežana Petrović, Dragomir Karić, Vesna Stambolić, Branimir Jovanović, Adrijana Pupovac, Snežana Paunović, Nenad Krstić i Ivana Popović.

Predlog zakona Odboru su obrazložili Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu i Jelica Trninić viši savetnik, koji su istakli da se izmene odnose na reformu i akcioni plan Poreske uprave. Razlog za izmene i dopunu Zakona odnose se na prenošenje nadležnosti utvrđivanja postojanja povrede prava intelektualne svojine, a naročito prava na računarske programe i baze podataka, kao sporedne aktivnosti Poreske uprave, sa Ministarstva finansija – Poreske uprave na Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunukacija, odnosno na tržišnu inspekciju.

Nakon diskusije Odbor je prihvatio Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine, u načelu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime