Карић дискутовао о закону о посебним овлашћењима ради ефикасне заштите права интелектуалне својине

0
813

На 33. седници, која је одржана 20. децембра 2021. године, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику размотрили су Предлог закона о изменама и допуни Закона о посебним овлашћењима ради ефикасне заштите права интелектуалне својине, у начелу, који је поднела Влада.

Седници је председавао председник Одбора Верољуб Арсић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Томић, Ана Белоица, др Илија Животић, Снежана Петровић, Драгомир Карић, Весна Стамболић, Бранимир Јовановић, Адријана Пуповац, Снежана Пауновић, Ненад Крстић и Ивана Поповић.

Предлог закона Одбору су образложили Владимир Марић, директор Завода за интелектуалну својину и Јелица Трнинић виши саветник, који су истакли да се измене односе на реформу и акциони план Пореске управе. Разлог за измене и допуну Закона односе се на преношење надлежности утврђивања постојања повреде права интелектуалне својине, а нарочито права на рачунарске програме и базе података, као споредне активности Пореске управе, са Министарства финансија – Пореске управе на Министарство трговине, туризма и телекомунукација, односно на тржишну инспекцију.

Након дискусије Одбор је прихватио Предлог закона о изменама и допуни Закона о посебним овлашћењима ради ефикасне заштите права интелектуалне својине, у начелу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име