ЈУЖНИ БАНАТ КАО НЕКАД!

0
2729

У Панчеву је синоћ одржан скуп представника Покрета СНАГА СРБИЈЕ–БК из већине градова јужнобанатског округа. Тај округ је, у време када се Богољуб Карић кандидовао на председничким изборима Србије 2004. Године, био један од најактивнијих у Војводини. Рецимо, из Ковина смо имали и посланицу у скупштини Војводине.

Нови талас активности је почео када је Градски одбор Панчева добио ново руководство. Створен је тим у коме су се нашли људи разних занимања, годишта и из скоро свих месних заједница. Свако је у својој средини „пробудио“ чланство и први резултати су подстакли да се оживе и општински одбори у другим градова Јужног Баната.

На синоћњем састанку, коме су пристуствовали и председница Извршног одбора Главног одбра ПСС- БК Перса Мињовић и члан Председништва Мирко Стаменковић, договорено је да Ђорђе Стојковић буде одговоран за цео Јужни Банат док се не формира окружни одбор. Закључено је и да се у већини места конституишу нови привремени одбори, који ће најкасније за месец-два одржати редовне изборне скупштине, јер је старима истекао мандат.

Највише се разговарало о иницијативама које потичу са терена. Рецимо, да се при Главном одбору формирају и ресорни одбори који би ширили искуства градова који су у неким стварима далеко испред осталих. У том смислу, у Суботици је покренута акција да сваки члан добровољно приложи по 100 динара и да се купе пластеници и тако развије покрет гајења не само „Богољубове зелене салате“, већ свега другог што је могуће и потребно тржишту а у нас расте малте не као коров! Већ у прва два дана ођек је био више него очекиван – јавило се преко пет хиљада људ!

У Панчеву постоји јак одбор који се бави младим књижевницима, музичарима или организују посебне музичке манифестације за најмлађи узраст музичара. На челу је некадашњи директор Музичке школе. Они су спремни да такве одборе обједине из целе Србије.

Наравно, посебно интерересовање је било да ли ће Србија, у условима у којима је сада и због притиска споља око решавања судбине Косова и Метохија ићи на превремене изборе. Панчевци су уверени да су спремни за изборе, јер имају месне одборе или повереништва у скоро свим месним заједницама. А то значи и довољно угледних људи који могу да се нађу на изборним листама.

Утисак је да је Јужни Банат на путу да поново буде један од најактивнијих окружних одбора у Војводини и да у сваком месту има довољно младих који су спремни да преузму „штафетну палицу“ од оних који су остали верни али су се мало „уморили“!

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име