Изложба фотографија у част женама из Пећи

0
2587

У славу жена из Пећи у београдској галерији „Прогрес“ отворена је изложба фотографија под називом: „Жене Пећи 20. века – лепота и снага“. Аутор ове поставке је адвокат Ранко Раичковић, организатор је „Завичајни клуб Пећанаца“.

Изложба 150 фотографија као запис једног времена, посвећена је женама из овог метохијског града, а њен аутор је адвокат Ранко Раичковић, који је овом поставком желео да се одужи женама из Пећи. Жене из тог града су, према речима аутора, биле стуб породице, иниспирација и подршка, које су успевале да од породичног дома направе уточиште. Фотографије су сведочанство и запис о времену у коме су настале, о поднебљу, Метохији, и Пећи, граду коме су те девојке, мајке, учитељице, лекарке, службенице, уметнице, супруге, праве чуваркуће, дале печат посвећености и пожртвованости. Једна од чланица “Завичајног клуба Пећанаца”, народна посланица Миланка Карић изразила је срећу постављањем оваквог сведочанства једног времена, као и што има прилику да се и на овај начин дружи са својим земљацима из Пећи.

На 150 фотографија, као у времеплову, на све стране сјаје лепота и отменост. Осим најличнијих емоција које носе и разлога да се чувају као право благо, посебан су поглед у то прошло време, оне причају, сведоче и буде сећања.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име