Dragomiru J. Kariću zahvalnica Opštine Topola *VIDEO/FOTO

0
2389

Da nije bilo Karađorđeve crkve i utvrđenog grada, ne bi danas bilo nas ovde u Topoli niti bi bilo Srbije, rekao je predsednik opštine Dragan Jovanović na svečanoj sednici kojom su obeleženi Dan Topole i Krsna slava, Mala Gospojina. Tim povodom, narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću, za izuzetan doprinos razvoju ovog kraja, uručena je Velika zahvalnica opštine Topola dok je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović nagrađena poveljom.

Govoreći o sadasnjosti u Topoli, Jovanović je naveo da je lokalna vlast najviše aktivnosti usmerila na izgradnju infrastrukture, otvaranje novih radnih mesta i nove investicije.

Obraćajući se prisutnima, zahvalivši na nagradi koju je dobio narodni poslanik Dragomir J. Karić rekao je da ona obavezuje jer Topola je srce Srbije i naša buduća Toskana jer će se vino iz ovog kraja uskoro naći na stolovima svih evropskih elitnih restorana. Budućnost Topole je u poljoprivredi i uskoro će pored Oplenca, Karađorđa i ostalih istorijskih znamenitosti, uz predsednika Jovanovića, postati primer za čitavu Srbiju kako se grad razvija.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da je odluka o ulaganju u puteve nije bila samo njena već zajednička, odluka Vlade Srbije i opštine Topola. – „ Zajednički je dogovor da ovaj deo Srbije zaslužuje da sve puteve koje nismo sređivali ranije uradimo sada“, istakla je Mihajlović.Ona je podsetila da je obnovljen put Aranđelovac – Krćevac u dužini od 8,7 kilometara i da se obnavlja put Topola – Rudnik od 27 kilometara.


Gost na svečanosti, ambasador Belorusije Vladimir Čušev, rekao je da ocekuje da će ududuće biti još više kontakata između naše dve zemlje i između opštine Topola i grada Zaslavlja.

„Kupujemo nešto voća i povrća iz Srbije, Topole i nastavićemo tako, a kao stranac bih nešto konstatovao, a to je da sam ovde vremenom postao Belosrbin“, rekao je Čušev.

Proslavi Dana opštine prisustvovali su i savetnik ambasadora Rusije Aleksandar Botjanovski koji je u ime ambasadora takođe primio zahvalnicu, ambasadori Tunisa, Palestine, Pakistana, Katara, zamenik gradonačelnika Beograda, gradonačelnik Čačka, pomoćnik sekretara pokrajinske vlade.

U prepodnevnim satima služena je liturgija u Karađorđevoj crkvi a prazničnu litiju ulicama Topole predvodio je vladika šumadijski Jovan sa sveštenstvom.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime