Драгомиру Ј. Карићу захвалница Општине Топола *ВИДЕО/ФОТО

0
2467

Да није било Карађорђеве цркве и утврђеног града, не би данас било нас овде у Тополи нити би било Србије, рекао је председник општине Драган Јовановић на свечаној седници којом су обележени Дан Тополе и Крсна слава, Мала Госпојина. Тим поводом, народном посланику Драгомиру Ј. Карићу, за изузетан допринос развоју овог краја, уручена је Велика захвалница општине Топола док је потпредседница владе Зорана Михајловић награђена повељом.

Говорећи о садасњости у Тополи, Јовановић је навео да је локална власт највише активности усмерила на изградњу инфраструктуре, отварање нових радних места и нове инвестиције.

Обраћајући се присутнима, захваливши на награди коју је добио народни посланик Драгомир Ј. Карић рекао је да она обавезује јер Топола је срце Србије и наша будућа Тоскана јер ће се вино из овог краја ускоро наћи на столовима свих европских елитних ресторана. Будућност Тополе је у пољопривреди и ускоро ће поред Опленца, Карађорђа и осталих историјских знаменитости, уз председника Јовановића, постати пример за читаву Србију како се град развија.

Министарка Зорана Михајловић каже да је одлука о улагању у путеве није била само њена већ заједничка, одлука Владе Србије и општине Топола. – „ Заједнички је договор да овај део Србије заслужује да све путеве које нисмо сређивали раније урадимо сада“, истакла је Михајловић.Она је подсетила да је обновљен пут Аранђеловац – Крћевац у дужини од 8,7 километара и да се обнавља пут Топола – Рудник од 27 километара.


Гост на свечаности, амбасадор Белорусије Владимир Чушев, рекао је да оцекује да ће удудуће бити још више контаката између наше две земље и између општине Топола и града Заславља.

„Купујемо нешто воћа и поврћа из Србије, Тополе и наставићемо тако, а као странац бих нешто констатовао, а то је да сам овде временом постао Белосрбин“, рекао је Чушев.

Прослави Дана општине присуствовали су и саветник амбасадора Русије Александар Ботјановски који је у име амбасадора такође примио захвалницу, амбасадори Туниса, Палестине, Пакистана, Катара, заменик градоначелника Београда, градоначелник Чачка, помоћник секретара покрајинске владе.

У преподневним сатима служена је литургија у Карађорђевој цркви а празничну литију улицама Тополе предводио је владика шумадијски Јован са свештенством.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име