Dragomir Karić o mogućim rešenjima statusa Kosova. Srpski narod je neuništiv! (VIDEO)

0
2257

U jutarnjem programu najgledanije Hepi televizije u Srbiji „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio Dragomir Karić narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK

Kada treba neki problem da se reši uglavnom ga vi rešavate. Da li je tako lakše ili je vaša priroda takva da vam to polazi lako za rukom?

– To je kućno vaspitanje. U našoj porodici postoji tradicija i slušati mudrosti starijih je bilo najbitnije kao i poštovanje. Baba Jefimija je uvek govorila da svi vole da se hvale. „Samo hvali , ljubi ruke i idi galje“ govorila je. Naš predsednik Aleksandar Vučić i pored čvrstih stavova koje zastupa je pokazao da može sa svima u regionu. Kada iznosi svoj stav i jake reči to uradi sa osmehom, poštuje sve, ali i njega poštuju.

Treba da sledimo naše iskusne starije pretke, tako i njihove savete. Ja sa danas zovem Dragomir Karić imam krsnu slavu, poštujem crkvu, porodicu. Važno je da nikada ne smemo izgubiti sebe i svoje sopstveno biće – rekao je Dragomir Karić i dodao.

– Naše poreklo vuče daleko u prošlost i mi smo istraživali koliko godina ima naša porodica. Ove godine proslavljamo 255 godina postojanja porodice karić i 55 godina postojanja kompanije „BK“ i stavićemo porodicu kao osnovnu ćeliju u epicentar društva u Srbiji – kazao je Dragomir Karić.


Patrijarh vas je pohvalio pred predsednkikom Vučićem.

– Ja sam bio na obeležavanj 23. godine od „Oluje“ u Bačkoj Palanci gde je bio patrijarh Irinej i predsdnik Srbije. Tada je Vučić u šali rekao da volim ljude iz Hrvatske. Kada sam bio na Svetskom prvenstvu u Rusiji na tribinama sam bio sa navijačima iz Hrvatske koji su navijali za Srbiju i ja sam se slikao sa svima njima. U svakm slučaju treba da sledimo put Aleksandra Vučića i uspostavljamo dobre odnose sa svima – reko je Dragomir Karić i dodao.

– Predsednik zastupa intrese države Srbije i on neće nikada prestupiti crvenu liniju. Zna da napravi razliku između dobrih odnosa i odnosa u kojima želi da uradi dobro za Srbiju. Mislim da se situacija u Hrvatskoj mnogo promenila i obeležavanje „Oluje“ će vremenm da dobije sasvim drugi ton. U Srbiji se obeležva „Oluja“ kao sećanje na težak period kroz koji je narod prošao – rekao je Dragomir Karić.

Za koga ste navijali na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

– Na Svetskom prvenstvu ja sam navijao za Srbiju i Rusiju i kada je Hrvatska došla u finale navijao sam za Hrvatsku. Sport, muzika i umetnost ako ne poprave političke, ekonomke i druge odnose ne može ništa. Politika nekada pretera ali to kvarenje odnosa rade pojedinci koji žele da izbiju na vrh i osvoje glasove svojih budućih birača rekao je Dragomir Karić.

Nekoliko puta se bili u dramatičnim momentima, misijama i razgovorima za Srbiju.

– Mislim da ni jedan građanin Srbije ne može da ostane po strani kada su interesi Srbije u pitanju, a može na bilo koji način da pomogne. To je zadatak i ja sam vaspitan da ako nešto mogu da uradim ja to moram da pokušam. Radeći u inostranstvu upoznao sam ljude.

Kongresmeni iz Amerike su mi prijatelji I razgovarao sam sa njima. NATU je bilo u cilju da proslavi svoju godišnjicu i pokažu snagu Rusima. Na Srbiji su tu snagu pokazali. Narodu Srbije u tom periodu je bilo važno da moral ne padne. Bombardovali su rezidencije, bolnice, zgrade, porodilišta. To što su oni radili je neoprostivo, zločinački. Mi smo doživeli uništavanje, ali narod Srbije je okazao da je neuništiv. Presecali su nam i struju i vodu, bombardovali su televiziju i velike sile su ćutale i gledale sve. Ja sam organizovao četiri susreta bitnih ljudi, posle kojih sam se sreo sa Fišerom i razgovarali smo i objasnio sam kongresmenima šta je narod Srbije. Svi su me primili i dočekali, jedina zemlja koja nije je Britanije. Pokazao sam im svoja dokumenta, od lične karte do vozačke dozvole. Moja dokumenta su bila dvojezična i oni su bili iznenađeni. Mislili su da postoji neravnopravnost ja sam se borio da istinu donesem do ljudi. Fišer me je zamolio da prenesem Miloševiću da povuče vojsku sa Kosova i Metohije. Rekao sam da to nije moguće ako ne postoje neke garancije. NATO je imao plan gaziti, gaziti i samo gaziti. Srbi su jedini narod na Balkanu koji može samostalno da opstane – reko je narodni polanik i dodao.

– Gde god sam išao morao sam da se čuvam. Preneo sam Miloševiću razgovore i u medijima je izašlo da Jugoslavija povlači veliki deo vojske. Milošević je sve gledao skeptično i sa nepoverenjem. Velike sile su shvatile šta se dešava ali niko nije reagovao. Ahtisari je rekao da će sravniti Srbiju, Čerdomirdin je to ponovio i dodao da nećemo imati nikakvu pomoć od Rusije. On i i Jeljcin su u to vreme bili veoma prijeteljski nastrojeni sa ljdima sa zapada – rekao je Dragomir Karić.

Pokušali ste da dovedete patrijarha Rusije Alekseja u to vreme u Srbiju

– Niko nije mogao da zaustavi tu agresiju. Išli smo do Petrohemije i ka Budimpešti. Prešli smo most koji je posle dva minuta podignut u vazduh. Svi smo mi znali da važni ljudi koji u tom momentu dođu u Srbiju mogu da utiču na sprečavanje razaranja. Serbezov je ponovio da samo sa Nemačkom radimo, a ne sa Amerikom. Svi smo nekako pomagali koliko smo mogli. Imali smo opoziciju koja je odobravala to bombardovanje. Lako je sa daljine gledati kada vam državu bombarduju iz bazena i s tompusom u ruci.

Treba biti sa svojim narodom u tom trenutku. Ja sam u tom trenutku bio sa svojim narodom, mene niko nije terao da budem tu, želeo sam i sve šta sam uradio uradio sam. Predsednik je institucija i sve što mogu ja radim za instituciju. Aleksandar Vučić je dobio poverenje naroda i on radi sve dobro za svoj narod. Ono što je prethodna vlast uradila Srbiji to nije ni NATO, uništili su sve što su mogli – rekao je Dragomir Karić.

Gosti – Dragomir Karić, Ljubiša Ristić pozorišni reditelj i Čeda Antić istoričar. Oni su govorili o mogućim rešenjima statusa Kosova.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime