Драгомир Карић о могућим решењима статуса Косова. Српски народ је неуништив! (ВИДЕО)

0
2241

У јутарњем програму најгледаније Хепи телевизије у Србији „Добро јутро Србијо“ гост је био Драгомир Карић народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК

Када треба неки проблем да се реши углавном га ви решавате. Да ли је тако лакше или је ваша природа таква да вам то полази лако за руком?

– То је кућно васпитање. У нашој породици постоји традиција и слушати мудрости старијих је било најбитније као и поштовање. Баба Јефимија је увек говорила да сви воле да се хвале. „Само хвали , љуби руке и иди гаље“ говорила је. Наш председник Александар Вучић и поред чврстих ставова које заступа је показао да може са свима у региону. Када износи свој став и јаке речи то уради са осмехом, поштује све, али и њега поштују.

Треба да следимо наше искусне старије претке, тако и њихове савете. Ја са данас зовем Драгомир Карић имам крсну славу, поштујем цркву, породицу. Важно је да никада не смемо изгубити себе и своје сопствено биће – рекао је Драгомир Карић и додао.

– Наше порекло вуче далеко у прошлост и ми смо истраживали колико година има наша породица. Ове године прослављамо 255 година постојања породице карић и 55 година постојања компаније „БК“ и ставићемо породицу као основну ћелију у епицентар друштва у Србији – казао је Драгомир Карић.


Патријарх вас је похвалио пред председнкиком Вучићем.

– Ја сам био на обележавањ 23. године од „Олује“ у Бачкој Паланци где је био патријарх Иринеј и предсдник Србије. Тада је Вучић у шали рекао да волим људе из Хрватске. Када сам био на Светском првенству у Русији на трибинама сам био са навијачима из Хрватске који су навијали за Србију и ја сам се сликао са свима њима. У свакм случају треба да следимо пут Александра Вучића и успостављамо добре односе са свима – реко је Драгомир Карић и додао.

– Председник заступа интресе државе Србије и он неће никада преступити црвену линију. Зна да направи разлику између добрих односа и односа у којима жели да уради добро за Србију. Мислим да се ситуација у Хрватској много променила и обележавање „Олује“ ће временм да добије сасвим други тон. У Србији се обележва „Олуја“ као сећање на тежак период кроз који је народ прошао – рекао је Драгомир Карић.

За кога сте навијали на Светском првенству у Русији.

– На Светском првенству ја сам навијао за Србију и Русију и када је Хрватска дошла у финале навијао сам за Хрватску. Спорт, музика и уметност ако не поправе политичке, економке и друге односе не може ништа. Политика некада претера али то кварење односа раде појединци који желе да избију на врх и освоје гласове својих будућих бирача рекао је Драгомир Карић.

Неколико пута се били у драматичним моментима, мисијама и разговорима за Србију.

– Мислим да ни један грађанин Србије не може да остане по страни када су интереси Србије у питању, а може на било који начин да помогне. То је задатак и ја сам васпитан да ако нешто могу да урадим ја то морам да покушам. Радећи у иностранству упознао сам људе.

Конгресмени из Америке су ми пријатељи И разговарао сам са њима. НАТУ је било у циљу да прослави своју годишњицу и покажу снагу Русима. На Србији су ту снагу показали. Народу Србије у том периоду је било важно да морал не падне. Бомбардовали су резиденције, болнице, зграде, породилишта. То што су они радили је неопростиво, злочиначки. Ми смо доживели уништавање, али народ Србије је оказао да је неуништив. Пресецали су нам и струју и воду, бомбардовали су телевизију и велике силе су ћутале и гледале све. Ја сам организовао четири сусрета битних људи, после којих сам се срео са Фишером и разговарали смо и објаснио сам конгресменима шта је народ Србије. Сви су ме примили и дочекали, једина земља која није је Британије. Показао сам им своја документа, од личне карте до возачке дозволе. Моја документа су била двојезична и они су били изненађени. Мислили су да постоји неравноправност ја сам се борио да истину донесем до људи. Фишер ме је замолио да пренесем Милошевићу да повуче војску са Косова и Метохије. Рекао сам да то није могуће ако не постоје неке гаранције. НАТО је имао план газити, газити и само газити. Срби су једини народ на Балкану који може самостално да опстане – реко је народни поланик и додао.

– Где год сам ишао морао сам да се чувам. Пренео сам Милошевићу разговоре и у медијима је изашло да Југославија повлачи велики део војске. Милошевић је све гледао скептично и са неповерењем. Велике силе су схватиле шта се дешава али нико није реаговао. Ахтисари је рекао да ће сравнити Србију, Чердомирдин је то поновио и додао да нећемо имати никакву помоћ од Русије. Он и и Јељцин су у то време били веома пријетељски настројени са љдима са запада – рекао је Драгомир Карић.

Покушали сте да доведете патријарха Русије Алексеја у то време у Србију

– Нико није могао да заустави ту агресију. Ишли смо до Петрохемије и ка Будимпешти. Прешли смо мост који је после два минута подигнут у ваздух. Сви смо ми знали да важни људи који у том моменту дођу у Србију могу да утичу на спречавање разарања. Сербезов је поновио да само са Немачком радимо, а не са Америком. Сви смо некако помагали колико смо могли. Имали смо опозицију која је одобравала то бомбардовање. Лако је са даљине гледати када вам државу бомбардују из базена и с томпусом у руци.

Треба бити са својим народом у том тренутку. Ја сам у том тренутку био са својим народом, мене нико није терао да будем ту, желео сам и све шта сам урадио урадио сам. Председник је институција и све што могу ја радим за институцију. Александар Вучић је добио поверење народа и он ради све добро за свој народ. Оно што је претходна власт урадила Србији то није ни НАТО, уништили су све што су могли – рекао је Драгомир Карић.

Гости – Драгомир Карић, Љубиша Ристић позоришни редитељ и Чеда Антић историчар. Они су говорили о могућим решењима статуса Косова.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име