Драгомир Ј. Карић: Избори у Казахстану представљају празник

0
1947

„Избори за вас у Казахстану представљају празник“, изјавио је на састанку у Астани, међународни посматрач из Србије, члан парламентарне групе пријатељства Казахстан – Србија, Драгомир Ј. Карић и први заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК.

„Ја сам много пута и у многим земљама присуствовао изборима у улози посматрача. Велико ми је задовољство што сам по други пут позван да дођем у Казахстан. Марта месеца прошле године посматрао сам председничке изборе, а сада и парламентарне. Од јутра, од 7 часова, сам са групом посланика из Србије, обилазио биралишта и разговарао са бирачима и члановима изборних комисија. Радује ме да избори за грађане Казахстана представљају празник“, рекао је Карић.

Према његовим речима, на изборима се од раних јутарњих часова може видети масован излазак људи на биралишта.

„Људи долазе са породицама, виде се дугачки редови, све се одвија на свечан начин. Пријатно сам изненађен да толики број људи излази да гласа – то потврђује да сваки грађанин Казахстана има жељу да утиче на будућност своје земље. То је веома важно. На свим бирачким местима постоји културно уметнички програм што ме је подсетило на изборе у некада великој Југославији“, закључио је Карић.

Новинари су се интересовали и за предстојеће изборе у Србији, интересовали су се и за посету председника Казахстана Нурсултана Абишевича Назарбајева, на шта је Драгомир Ј. Карић одговорио да је то прва и историјска посета председника Казахстана Србији. Биће то узвратна посета, на позив председника Николића која је планирана за прву половину јуна.

На конференцији за штампу Драгомир Ј. Карић најавио је и посету премијера Александра Вучића, са пословним људима, одмах после одржавања парламентарних избора у Србији.

Карић је рекао још и то да постоје велики потенцијали сарадње у свим областима између два народа.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име