Delegacija Nacionalnog saveta Belorusije u poseti Počasnom konzulatu

0
2256

U okviru svoje zvanične posete delegacija Nacionalnog saveta za rodnu politiku u okviru Saveta ministara Republike Belorusije posetila je prostorije Počasnog konulata Republike Belorusije u Srbiji gde se susrela sa počasnim konzulom Dragomirom J. Karićem.

Počasni kozul Republike Belorusije u Republici Srbiji Dragomir J. Karić istakao je tom prilikom da su bileteralni odnosi Srbije i Belorusije na visokom nivou, kao i da ima mesta za njihovo dalje unapređenje.

– Srbija ne želi da raskine odnose sa iskrenim prijateljima, što beloruski narod jeste, i u šta smo poslednjih godina imali prilike da se uverimo, pa i danas kada je glasala protiv prijema Kosova u UNESKO, istakao je počasni konzul Karić.

– Što više budemo radili na jačanju ekonomskih veza, to će saradnja naših zemalja biti bolja i na dobrobit naših građana, zaključio je Karić.

IMG_0375

Sastanku sa delegacijom prisustvovao je i NJ.E. ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev.

Ambasador Čušev se tim povodom zahvalio u ime ambasade i ponovio da je Belorusija pokazala prema Srbiji iskreno prijateljstvo. On je izrazio nadu da će politički i ekonomski odnosi Srbije i Belorusije biti unapređeni na obostranu korist zahvaljujući gospodinu Dragomiru J. Kariću.

IMG_0364

Irina Petkun, član Saveta Republike Belorusije, koja je predvodila delegaciju Nacionalnog saveta za rodnu politiku u okviru Saveta ministara Republike Belorusije istakla je u razgovoru sa članovima PGP sa Belorusijom da će se pored privredne, unaprediti i kulturna saradnja dve zemlje. Ona je izrazila zadovoljstvo što Srbija podržava inicijative Belorusije u Ujedinjenim nacijama, posebno inicijativu koja se odnosila na trgovinu ljudima. Takođe, izrazila je nadu da će unapređenju odnosa Srbije i Belorusije doprineti i poseta predsednika Srbije njenoj zemlji.

U delegaciji Nacionalnog saveta za rodnu politiku Saveta ministara Republike Belorusije bile su Elena Šamal, zamenica predsednika Stalnog odbora Predstavničkog doma Narodne skupštine Republike Belorusije za zdravlje, fizičko vaspitanje, porodicu i omladinu i Irina Petkun, član Saveta Republike Belorusije i direktorka obrazovne institucije „Gimnazija okruga Rečica“.

IMG_0348

IMG_0368

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime