Делегација Националног савета Белорусије у посети Почасном конзулату

0
2276

У оквиру своје званичне посете делегација Националног савета за родну политику у оквиру Савета министара Републике Белорусије посетилa je просторије Почасног конулата Републике Белорусије у Србији где се сусрела са почасним конзулом Драгомиром Ј. Карићем.

Почасни козул Републике Белорусије у Републици Србији Драгомир Ј. Карић истакао је том приликом да су билетерални односи Србије и Белорусије на високом нивоу, као и да има места за њихово даље унапређење.

– Србија не жели да раскине односе са искреним пријатељима, што белоруски народ јесте, и у шта смо последњих година имали прилике да се уверимо, па и данас када је гласала против пријема Косова у УНЕСКО, истакао је почасни конзул Карић.

– Што више будемо радили на јачању економских веза, то ће сарадња наших земаља бити боља и на добробит наших грађана, закључио је Карић.

IMG_0375

Састанку са делегацијом присуствовао је и Њ.Е. амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чушев.

Амбасадор Чушев се тим поводом захвалио у име амбасаде и поновио да је Белорусија показала према Србији искрено пријатељство. Он је изразио наду да ће политички и економски односи Србије и Белорусије бити унапређени на обострану корист захваљујући господину Драгомиру Ј. Карићу.

IMG_0364

Ирина Петкун, члан Савета Републике Белорусије, која је предводила делегацију Националног савета за родну политику у оквиру Савета министара Републике Белорусије истакла је у разговору са члановима ПГП са Белорусијом да ће се поред привредне, унапредити и културна сарадња две земље. Она је изразила задовољство што Србија подржава иницијативе Белорусије у Уједињеним нацијама, посебно иницијативу која се односила на трговину људима. Такође, изразила је наду да ће унапређењу односа Србије и Белорусије допринети и посета председника Србије њеној земљи.

У делегацији Националног савета за родну политику Савета министара Републике Белорусије биле су Елена Шамал, заменица председника Сталног одбора Представничког дома Народне скупштине Републике Белорусије за здравље, физичко васпитање, породицу и омладину и Ирина Петкун, члан Савета Републике Белорусије и директорка образовне институције „Гимназија округа Речица“.

IMG_0348

IMG_0368

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име