Članovi PGP sa Tunisom sastali se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Tunis u Republici Srbiji

0
2233

Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Tunisom sastali su se u Domu Narodne skupštine sa novoimenovanim ambasadorom Republike Tunis u Srbiji NJ.E. Muhamedom Bugamrom.

Otvarajući sastanak, predsednica PGP sa Tunisom Biljana Hasanović Korać, izrazila je zadovoljstvo što danas zajedno sa članovima Grupe prijateljstva ima priliku da upozna novoimenovanog ambasadora Bugamra.

„Ovo je Poslanička grupa prijateljstva koja se opredelila da iskaže svoje prijateljstvo prema Tunisu i svako ko u našoj zemlji predstavlja Tunis za nas je dobrodošao“, istakla je narodna poslanica.

Tom prilikom, Hasanović Korać se osvrnula na, kako je navela, tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbije i Tunisa uz ocenu da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti privrede.

IMG_0113

Takođe, ona se zahvalila ambasadoru Bugamru na principijelnom stavu Tunisa o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na tome što ta zemlja, na Generalnoj konferenciji Uneska, nije podržala zahtev Prištine za ulazak u tu organizaciju.

Ambasador Tunisa Muhamed Bugamra, predstavivši se prisutnima, izrazio je zadovoljstvo što će usko sarađivati sa srpskim parlamentarcima, jer kako je ocenio, Tunis i Srbija dele dugu istoriju saradnje koja je pre svega primer dobronamernih odnosa.

Ambasador je naglasio da je Tunis zemlja tolerancije i transparentnosti, napomenuvši da je rukovodstvo te zemlje, kroz dijalog i konsenzus, posvećeno jačanju demokratskog procesa i da od Revolucije beleži napredak u demokratskoj i političkoj tranziciji.

U nastavku izlaganja, on je izrazio nadu da će izvanredne političke odnose u budućnosti pratiti i privredna saradnja dve zemlje.

IMG_0119

„Bilateralni odnosi Tunisa i Srbije su na visokom nivou, a smatram da postoje potencijali i za unapređenje saradnje u svim oblastima jer nam je to u obostranom interesu“, ocenio je ambasador Bugamru, izrazivši nadu da će pregovori o pristupanju Srbije Evropskoj uniji ići uzlaznom putanjom i da će Srbija uskoro postati članica Unije.

U razgovoru su, uz predsednicu Biljanu Hasanović Korać učestvovali i članovi PGP sa Tunisom dr Biljana Beronja, Bratimir Vasiljević, dr Gordana Zorić, Dragmir Karić, Milosav Milojević i Aida Ćorović.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime