Буђење ПСС-БК у Ваљеву! Недостатак мотивације код становништва

0
2219

Привлачење људи и мотивација основни су циљеви посете Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Ваљеву. За овако нешто услови су се стекли повратком Богољуба Карица јер је Покрет неко време био у стању мировања. И поред тога у градовима као сто су Ниш, Крагујевац и Ужице Покрет има одборнике а жеља је да их у будућности буде још више.

Састанком са предсеницима општинских организација ПСС-БК Колубарског округа је председавао координатор Дејан Младеновић.

Као најозбиљније програме председник ИО ГО Перса Мињовић је истакла грађевинску делатност и пољопривреду, радило би се много озбиљније него до сада. Најпре је потребно да странка буде једна од најутицајнихих у парламенту.

– Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК на челу са Богољубом Карићем жели да се укључи у активну политику, желимо да ојачамо странку, да је омасовимо, да имамо одговарајући број наших симатижера и чланова како би могли самостално да учествујемо на парламетарним изборима. Наша жеља и наш задатак да будемо друга станка по величини у србији, да будемо коалициони партнер Српској напредној странци. Ми не желимо да сметамо Српској напредној странци него да прихватимо заједничко учешће у највећем и најозбиљнијем подухвату који Богољуб Карић жели да оствари а то је економска револуција у Србији. Под тим се подразумева да он у оквиру својих личних пројеката које је већ спремио и презентовао и који су врло изводљиви у нашој земљи обезбедимо услове да за пет година у Србији запослимо сто хиљада људи што се тиче дела његових програма. У оквиру пројеката биће и нова БК телевизија која се спрема увелико. Факултет БК ће бити другачије организован и много озбиљније ће се приступити наставном и научном кадру из разлога што наш председник сматра да млади људи који излазе са факултета морају да имају и стручну праксу, да их повеже нњихов факултет са великим иностраним компанијама како би ушли у процес рада што брже када добију и стекну диплому.

Обилазећи округе у Србији председница Извршног одбора Покрета пиметила је недостатак мотивације код становништва. Незапосленост утиче на повученост људи што се види и по изласку на последње изборе .

– Знамо податак да је на последњим председничким изборима само 50 % људи од укупног броја бирача изашло на гласање а то говори нешто. Једноставно они желе, они хоће и треба им дати веру у то. Вера постоји али увек постоји резерва, али ми се надамо да оног момента када крене пројекат Богољуба Карића то ће се то повратити, да ће другачије људи у том смислу размишљати. Тешка је ситуација у целој Србији, није једноставни није лако. И у Београду има доста незпослених људи али ми морамо отварати тржиште, морамо се отварати према свету, морамо пратити све те стандарде који цео свет па и европа прати како би се укључили у оргнизованије а иза тога мора да да велику подршку држва и институције државе.

Мињовић је додала да је председник Покрета Богољуб Карић предходних дана послао у Белорусију десет младих инжењера обезбедивши им загарантован посао у одређеном временском периоду.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име