Poslanik Karić na otvaranju počasnog konzulata Gruzije u Crnoj Gori
Bratimljenje Bara i Batumija, dve velike luke, značajno za srpske privrednike

0
1923

Počasni konzulat Gruzije u Crnoj Gori otvoren je u Baru, a svečanosti je uz predsednike parlamenata Crne Gore i Gruzije Ivana Brajovića i Arčila Talakvadževa prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Gruzijom i sa Crnom Gorom u Narodnoj skupštini Srbije.

Za počasnog konzula je imenovan privrednik Rade Vujačić, kojem je nerezidencijalni ambasador Gruzije u Crnoj Gori Zaal Gogsadže uručio tradicionalne poklone kao što su krzneni gunj od presovane vune, specijalni nož kindžal i rog pun vina.

– Najava bratimljenja lučkih gradova Bara i Batumija značiće mnogo i za srpske privrednike, jer otvara prostor za obimniji transport robe morskim putem, koja se potom iz Gruzije može distribuirati ka zemljama bivšeg SSSR ali i Bliskog istoka. Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem ovom događaju na poziv mojih kolega iz crnogorskog i gruzijskog parlamenta i uvek ću se kao narodni poslanik zajedno sa narodnom poslanicom Milankom Karić zalagati u Narodnoj skupštini Srbije za negovanje prijateljskih odnosa sa obe države – naglasio je Dragomir J. Karić i dodao:

– Ovde sam i da dam iskrenu podršku Radu Vujačiću, koji je završio naš Međunarodni univerzitet za bisnis i upravljanje „Braća Karić – Lomonosov“ u Moskvi.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime